| Radandam a întrebat:

Am o întrebare în legătură cu cursurile online. Pot face ore online de pe un telefon Huawei p30 lite? Adică nu știu dacă este foarte performant telefonul și de aia intreb. Sau se pot face ore doar de pe laptop? Și cum se procedează? Adica descarci o aplicație și te vezi pe camera? Vreau cât mai multe detalii.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum se procedeaza? Iti zic eu: cauta prin casa cel mai prost si vai de el telefon, cu camera de pe vremea strabunicii, si filmeaza-te cu el. Eu asa as face, dar pana acum nu ni s-a cerut la facultate sa ne aratam pe camera. Huwaei ala e prea bun naiba, nu de ala trebuie sa folosesti tu. laughing Pentru ca mi se pare un abuz sa fie cineva obligat sa stea in fata camerei la cursurile online. Eu nu as accepta. Sa ne creada pe cuvant ca suntem prezenti, ca nu am inventat noi corona.

| zurick a răspuns:

Teoretic ar trebui să îți meargă, memorie să ai pentru o aplicație de tip zoom, discord sau ce ți se va cere.
Te vezi pe cameră dacă o pornești valabil și pentru sunet, dar aplicațiile de genul sunt destul de ușor de manevrat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lol e chiar prea bun. Iti merge si iphone 4 zoom-ul ala. Mai bine sa se mai blocheze sa nu te puna sa raspunzi. Stai chill

| DaniTDCI a răspuns:

Asa intrebi de parca ti-ar trebui cine stie ce telefon sa accesezi baza de date de la nasa. ai nevoie de un telefon cu o camera foto si atat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, poți face foarte bine ore online și de pe telefon. În cazul tău, Huawei P30 lite e cât se poate de bun. Programele/aplicațiile care se folosesc pentru ore online nu necesită așa multe resurse, deci merg și pe dispozitivele mai slăbuțe.

Pe scurt, orele online cuprind 2 lucruri: confernințele video pe care se fac orele în sine și platforma pe care se postează lecțiile și temele.

Cel puțin la început, prin martie-aprilie, în cele mai multe școli, fiecare profesor își făcea orele cu aplicațiile/programele pe care le dorea, ele fiind într-o gamă variată. Orele le făceau pe Skype/Zoom/Microsoft Teams/Google Meet/Discord și temele le trimiteau pe Messenger/WhatsAp. În mare, aplicațiile astea de video se folosesc la fel de ușor și sunt gratuite, trebuiau doar instalate pe telefon/PC și se intra în conferință apăsând pe un link trimis de profesor, dar era debandadă că fiecare prof făcea pe altceva pentru că nu era nimic stabilit exact. După vacanța din aprilie, cel puțin la noi s-a optat ca toată școala să facă pe o singură platformă (Google Classroom) în cadrul căreia se pot realiza atât conferințele video, cât și încărcarea temelor și materialelor pentru fiecare clasă și fiecare materie în parte. Pentru acest lucru au fost create conturi pentru toți profesorii și toți elevii în platformă și generate spații pentru fiecare clasă și fiecare materie în sine, cu linkuri proprii pentru conferințe la fiecare materie în parte. Deci toată treaba se face acum într-un singur loc, dar diferă puțin în funcție de dispozitiv.

(deci voi scrie despre Google Classroom, dar cel mai probabil e la fel si pe alte platforme existente)

Pe laptop sau PC ai nevoie doar de un program de pe care faci totul: browserul/navigatorul de internet. Adică acel program/acea aplicație care îți permite să navighezi pe internet (exact asta cu care ai intrat și aici pe TPU). Astea iar sunt mai multe: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge etc, o poți alege pe care vrei. Ca să acesezi platforma cauți "Google classroom" și acolo bagi contul primit de la școală. Și gata. Acolo ai toate materiile și la fiecare ai tot ce-ți trebuie.
Uite 2 tutoriale:

https://youtu.be/tvvlWJWwxZA – ce face aici la inceput de tot, cu inscrierea la cursuri, se poate să nu fie necesar dacă directorul a introdus deja toți elevii la toate cursurile

https://youtu.be/_VYlktfhGMY


Pe telefon, nu se mai accesează platforma din browser, ci se instaleză 2 aplicații de care e nevoie neapărată: Google Classroom și Google Meet – prima e aplicația care conține platforma în sine, iar cea de a doua e cea care face posibilă conectarea la videoconferințe; și alte aplicații de folos: Gmail (aplicație de email), și opțional aplicații de creare documente și prezentări (Office, Google Docs etc.). După ce le-a instalat, deschizi Google Classroom și-ți scrii contul primit de la școală (și ca Google Classroom să poată funcționa trebuie neapărat să-ți pui o parolă la telefon, altfel îți va apărea mesajul că trebuie să contactezi administratorul contului și nu va merge aplicația - au făcut să fie așa din ceva motive de securitate, habar n-am).

Aici ai alte tutoriale:

https://youtu.be/D9HBnPHl8b0

https://youtu.be/TbAUdOAJcOI

https://youtu.be/FIDlgFJMaVc

https://youtu.be/ng4AMbaLE1Q

https://youtu.be/cX5O-rvxKec

https://youtu.be/NZTOgRniyHQ