Acasa! Iti cumperi frumos baterie de pe net, de la chinej, apoi ti-o inlocuiesti frumos acasa.
Daca tu ai telefon din 2018 si vrei deja sa ii schimbi bateria, iar asta implica sa dezlipesti spatele... exista YouTube, tutoriale, nu e mare fis. Ideea e ca de multe ori astia care schimba baterii iti baga un adaos la bateriile alea de ~5-10 dolari de te indoaie, si ajungi sa te coste vreo 100-120-150 RON o chestie la care daca te-ai duce cu bateria ta ti-ar lua vreo 30 RON maxim manopera. Nu mai sari ca un cartof in tigaie inainte sa iti pui un pic mintea la contributie.
Desteptule ai tu adeziv impermeabil bani de baterie bani de scule si bateria la telefon trebuie schimbata dupa 2 ani.
Esti amuzant. Uite ca am telefon de aproape 3 ani si imi tine inca peste 90% din capacitatea initiala a bateriei. Legat de adeziv, e si scump al naibii... https://www.ifixit.com/Store/Tools/E6000-Adhesive-Glue/IF145-413?o=1
Ce telefon si cat il folosesti si depinde de cate ori pe zi il incarci, si o baterie moderna suporta vreo 5000 de incarcari parca pana sa aiba probleme.
Xiaomi Mi A1, incarcat cam o data la o zi jumate'. Nu imi zi ca tu il incarci de 4 ori pe zi. Si ma si joc uneori cate o ora-doua non-stop. De-ar suporta 5000 ar fi o treaba, dar nu conteaza cate suporta. Ideea e ca poti monitoriza capacitatea bine-mersi cu softuri specializate. De multe ori bateria se duce mai repede pentru ca instalezi tone de porcarii care ruleaza in background, nu pentru ca se depreciaza bateria!
Conteaza cate cicluri de incarcare suporta depilda daca suporta 2000 ai il incarci o data pe zi bateria te va tone cam 2000 de zile
2000 de zile > vreo 5 ani. Tu ziceai 2...https://www.powerbankexpert.com/how-long-do-cell-phone-batteries-last/
Conteaza de la cat la cat il incarci cat il folosesti cu ce incarcator il incarci depinde si asta era doar un exemplu
Sintem in 2020, nu 1995. Pina si telefoanele ieftine au circuit de control la supravoltaj si alte alea. Degeaba incarci cu incarcator de 50 W daca telefonul/bateria duc doar 18 W, cu atit o sa incarci.
Atentie la jigniri! Pe aici nu sunt tolerate asemenea lucruri.