| Girly97 a întrebat:

Care este secretul telefonului care pare ca ghiceste ce numar sun chiar daca nu il am memorat in agenda? Va dau un exemplu, daca incercati sa sunatu 0766121234 care apartine Telekom va apare ca fiind numit Telekom chiar daca nu il aveti in agenda.

8 răspunsuri:
| andreidmbm a răspuns:

Nu e vreun secret, fiecare operator de telefonie are un range de numere alocate retelei, spre exemplu numerele care i cep cu 072 si 073 apartin Vodafone, 074 si 075 Orange si asa mai departe.

Daca vrei sa afli exact cine te suna, gasesti in Google Play aplicatiile ID Caller sau True Caller, care iti afiseaza numele persoanei care te suna sau pe care suni, chiar daca nu o ai in agenda, informatiile fiind preluate din baza lor de date.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru andreidmbm):

Sunt multe numere care incep cu 072****, și care au incetat să apartină de Vodafone, fiindcă s-au portat in alte rețele de telefonie mobilă, cum e DIGI. E doar un exemplu...

| andreidmbm a răspuns (pentru floresdemayo):

Eu explicasem sistemul standard, indiferent de telefon. La telefoanele inteligente, acestea preiau din sistemul MNP (Mobile Number Portability) operatorul activ al numarului de telefon. Exista sistem API de verificare a portabilitatii, oferit de cei de la portabilitate.ro, functioneaza tot prin sistem MNP.

| darrio2007 a răspuns:

Nu cred ca poate fi asa ceva. Candva ai editat acel numar cu numele respectiv. De obicei apar variante ale celor din agenda cand scrii un numar nou pe tastatura, de la primele cifre.

| Wr3nch a răspuns (pentru darrio2007):

Este. Cel putin daca ai Android 12, sunt anumite numere pe care le identifica automat cand suni. Eu de exemplu am avut ceva de rezolvat cu eMAG, si nu le-am salvat niciodata numarul, dar tot a aparatut eMAG dupa ce am atins tasta de apelare.

| darrio2007 a răspuns (pentru Wr3nch):

Probabil ai dreptate, nu te contrazic. Eu am Huawei cu android 10.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Asa este! Eu am un Samsung. Uneori imi apare un numar care nu l-am avut in agenda in viata mea si scrie ca-i de la Telekom. Mai am si altceva. Un exemplu de ieri. M-a sunat un numar de fix, necunoscut. N-am raspuns ca stiu ca astia sunt cu sondajele dar imi aprea ca fiind din Jud. Alba. Probabil ca cel ce are numarul in evidenta lui are un semn de identificare in semnal!

| Simpatic a răspuns:

Mi-a placut intrebarea ta, telefonul care ghiceste suna a domeniu ezoteric, cel al vrajitoarelor care ghicesc in palma sau dau in carti