Gresit, nu consumatorul a cerut, ci producatorii au format piata si au incurajat oamenii sa consume aiurea chestii inutile!
Deci s-a inceput cu oferte mari si aiurea, si lumea proasta schimba tel anual aiurea fara sens.
Si asa se mai imbogatesc unii.
Se numeste "consumationism", adica trebuie sa cumperi. Esti impins sa cumperi prin diverse metode, cum ar fi : s-a stricat, premeditat conceput pentru a se strica, cel vechi, a aparut unul nou, esti inferioe daca apari cu cel vechi, cel nou este mai colorat mai lucios, mai sclipitor ( dar nu semnificativ in raport cu pretul, mai bun decat cel nou )... si tot asa la orice produs.
Ai răspunsul în propria întrebare! Din cauza consumerismului
Nu ar mai apărea pe banda rulanta dacă nu ar fi "cererile" asa mari.
Peste 7 ani, sau 15 nu știu, nici nu vreau sa îmi imaginez, dacă acum un telefon are 16 GB RAM
Pai ca sa se imbogateasca niste unii mai mult! Sa profite de naivitate ca lumea cumpara aiurea si fara sa fie necesar. Asa ca produc aiurea, polueaza natura aiurea pana ne ducem dracului in chinuri.
Deci e simplu de ce.
Nu iese la scurt timp nici un S21 Ultra.
Modelele S21 sunt lansate pe piata in acceleasi timp.
Telefoanele ies pe "banda rulanta" din cauza tehnologiei care avansează constant.
Cine nu ar vrea un telefon cu calitate inalta cu nu stiu eu ce feature-uri noi care fac utilizarea acestora mai placuta si usoara?
Intrucat este cerere mare aceștia trebuie si sa ofere.
Peste atâția ani telefoanele vor avea anumite caracteristici de care chiar nimeni nu va avea nevoie si vor avea procesoare care vor putea intrecere si console poate chiar un pic mid-range.
Piata e data de cerere, NU de promovare
promovarea face, ca cererea sa se orienteze pe produsul promovat
se fac telefoane pe banda rulanta pentru ca cererea e enorma... babute din sate uitate de lume si in loc sa stea la poarta si sa urmareasca trecatorii ca altceva nu au nimic mai bun de facut, acum stau pe telefon pe FB toata ziua
Nu e data de cerere piata, ca daca tu acum vei produce un tel la 3 ani asa cum ar fi normal, lumea cumpara ce e, si e pace. Deci nu e nici o problema, si va merge treaba mai departe asa.
Piata a fost data de oferta, s-a profitat de naivitatea omului fraier care cumpara in prostie, le-a pus prostii oamenilor la nas.
Ca n-a zis omu "vrem telefoane odata pe an altele".
Se joacă cu psihologia umană prin marketing, statistici, afaceri (numerar)...
Tu greșești! Datorita cererii telefoanele se vând pe banda rulanta și se promoveaza la nesfârșit. Trezește-te un pic! Nu are logica ce spui tu. Dacă cererea nu era asa masiva nici promovarea nu era asa. Nu are relevanta încurajatul cu cererile care după cum vezi sunt interminabile, promovarea se pupa mana în mana cu nr colosal de cereri. Lumea mai mult e incurajata și influențată de normele societății și unele facilități de care beneficiază de pe urma smartphone - urilor.
Consumatorii chiar în momentul asta comand un nr semnificativ de astfel de produse, daca nimeni nu ar mai achiziționa s-ar prăbuși piața, promovatul totul, dar atâta car cererile sunt mari de mare parte din populație se promoveaza și profitul și el.
Nimeni nu te poate încuraja sa fi prost pana la capăt, tu o faci, și tot tu contribui sa crească cererile.
Din păcate nu o sa o reducă, vorbim de lucruri concrete nu de ipoteze man.
Naibii, ca unii nici 3 luni nu țin un telefon, alții au și 3 telefoane.
Foarte putini stau cu un tel 3 ani, de aceea și atâta marketing, datorita cererilor explozive anual.
Vorbim de lucruri palpabile, concrete nu de supoziții aici. Cererile extraordinar de mari reflecta realitatea.
Eu am telefon de 5 ani si nu planuiesc sa il schimb prea curand, poate peste altii 4 sau 5 ani.
Si tu crezi ca ei nu o sa dea daca se cere asa mult? e vorba de business, de profit, de bani si asta ii intereseaza pe ei.
Ii dor in spaclu ca productia masiva de telefoane cauzeaza poluare, atata timp cat lumea continua sa caute telefoane noi tot timpul, situatia nu se va schimba.
Poate doar daca apare alt lucru mai popular si mai performant decat telefonul si oamenii o sa uite de el, dar sa aiba aceleasi atributii ca telefonul, un inlocuitor dar mult mai eficient si mai superior.
Pai nu asta am zis? Ca produc multe aiurea ca sa se imbogateasca?
Dar am zis ca se putea si altfel.
Unii se identifică cu ceea ce posedă. Este un fel de extensie a personalității. Cumperi ceva nou, simți că te înoiești și tu.
Situatia este creata in special datorita progresului tehnologic din ce in ce mai accelerat, ecrane AMOLED cu rezolutii pe care nici monitoarele de PC nu le aveau acum 10 ani, procesoare multinucleu cu arhitectura din ce in ce mai avansata, memorii rapide si mari, softuri din ce in ce mai complexe si mai intuitive.