Cand ai platit si ultima rata, trebuie sa primesti o adeverinta oficiala ca te-ai achitat complet de datorii si nu mai esti pe "lista neagra ai datornicilor".
Cu aceea adeverinta poti merge sa inchei cu orice firma un contract nou.
Tu, de fapt, nu le plătești lor. Datoria ta la Telekom și Orange a fost cedată către recuperatorul de creanțe, Eos și care o mai fi. Ce înseamnă asta: Eos a plătit tot ce datorai tu către Telekom, de exemplu, deci nu mai ești dator la Telekom, ci la Eos.
Apoi ei își recuperează banii de la tine prin executare silită. Mai adaugă niște comisioane, onorariul executorului judecătoresc etc.
Așa funcționează.
Ce trebuie să faci când termini ratele:
- caută documentele pe care le-ai primit când ai fost anunțat că ai dosar de executare silită
- acolo ai datele de contact ale executorului
- dacă nu le găsești, suni la Eos și ți le vor da ei, inclusiv numărul dosarului de executare
- când achiți ultima rată, iei legătura cu executorul și de acolo te îndrumă el.
Și mai pe scurt: când termini ratele, executorul trebuie să-ți elibereze un document, o adeverință care atestă că s-a închis dosarul.
Sper că am fost de ajutor.
M-ai pierdut cu milioanele astea, de parca mai primeste cineva in ziua de azi, bani vechi, iesiti din folosinta de peste 10 ani.
Ce iti spun eu si ce-mi raspunzi tu, nu face nici un sens.
"Miliaonele" de care vorbesti tu nu s emai folsoesc in Romania, fiind iesite din uz (folsointa) de peste 10 ani de zile.
Nu te mai pune nimeni sa platesti milioane de bani vechi, acum totul se plateste in roni noi, la valoare actualizata!
Când ma va executa silit asta e întrebarea ajutați-ne dacă știți va rog mult
Eu vreau sa plătesc incontinuarie asa câte 2 sute de lei pe luna
Ideea e ca se termina la forma de recuperatori expira termenul și nu am plătit tit
Contacteaza-i si discuta cu ei, fiindca negociind cu ei, poti platii mai mult lunar, ca sa scapi de datorie si ei nu te vor da in judecata.