| zilog a întrebat:

Folosește cineva Ubuntu?
Caut o soluție tehnică prin care să pot reduce dimensiunea pozelor aflate pe cloud.mail.ru
Am un cloud de 100 GB care s-a umplut cu poze pentru ca a fost sincronizat cu telefonul
iar acum as vrea sa pastrez acele zeci de mii de poze pentru că sunt făcute pe la lucrările pe care eu le fac cu tot felul de detalii tehnice, schițe, scheme, etichete, scrisuri foarte importante.
Eu le-am făcut la 16Mega Pixeli si ca și fișier salvat ocupă cam 5MB bucata, iar eu aș dori să le fac să ocupe 2 MB.

Așa că aș putea sa mapez HDD-ul respectiv intr-un ubuntu să îl vadă ca pe hdd char daca este cloud?
Pt windows are acestă aplicație ca să nu mai stau să downlodez eu personal zeci de directoare.

Asa ca daca nu aveti solutie pentru ubuntu poate aveti pentru windows.
Parca era prin anul 1995 un program acdcee dar acum nu stiu ce mai foloseste lumea, ca nu am o vesnicie de asteptat dupa el si nici nu as vrea sa piarda prea mult din claritatea grafica a pozei.
Mai de graba mi-as dori sa le ia sa le decomprime in memoria ram a calculatorului si sa le recomprime cu alt standard mai modern de compresie care sa le facă să ocupe mai puțin loc.

2 răspunsuri:
| GPA a răspuns:

Iei toate pozele și le salvezi jpeg, le comprimi într-o arhivă (zip) și ai câștigat spațiu.

| zilog explică (pentru GPA):

HA HA HA HA HA HA HA HA HA ha ha ho ho ho ho ho chi hi HA HA HA HA HA ha ha ha ha ha ha ha ha ha hhahaah hha ha ha ha!
POZELE NU SE COMPRIMĂ ZIP

nu o sa fie nici o diferență dacă te apuci să comprimi poze
sau executabile

ha ha ha ha ha

pozele sunt deja arhive prin natura lor
ha ha ha ha ha
ca altfel ar fi fost BMP
dar daca ele sunt jog png jpeg atunci inseamnă că sunt deja comprimate aproape la maximul compresiei.