Din cate stiu eu, o rata se face in urma unui contract semnat intre vanzator si cumparator, care are putere executorie, in situatia in care incetezi sa mai platesti, putand sa vina cu ordin judecatoresc sa-ti ridice bunul cumparat din casa, sau sa-ti puna poprire pe salariu, laundu-ti banii din contul bancar.
Daca inchizi contul bancar si-l redeschizi altundeva, esti urmarit si ti se va lua banii indiferent unde ii ai.
In orice caz, o rata se aproba in urma prezentarii unor documente legale de la servici, ca esti angajat si ca ai venit lunar.
S-au aliniat si romanii la standardele internationale, avand legi pentru smecherii care refuza sa plateasca.
"acum 4 ore | neraki a răspuns:
Neata!
Dacă nu platesti produsul intri la evaziune fiscala."
hello, CE AI FUMAT?!? VREAU SI EU
evaziune fiscala inseamna ca nu platesti taxele la ANAF
NU DATORII LA MAGAZINE
se intampla 2 lucruri:
1. ajungi la biroul de credit si nu mai poti sa iei nici un imprumut pana nu platesti datoria complet
2. esti executat silit, asa ca ORICE pe numele tau va fi sechestrat si vandut pana se acopera datoria, iar daca nu ai nimic, atunci, daca te angajezi ti se v-a lua o treime din salariu pana se acopera datoria
Se poate. Ca ratele alea nu sunt facute pe vorbe ci cu datele tale din CI. Usor de gasit, usor de urmarit, usor de executat.