Da, îl laşi să se descarce COMPLET şi să se închidă singur, apoi îl pui la încărcat timp de 12 ore ( telefonul să fie ÎNCHIS în aceste 12 ore ) pentru formatare baterie - şi, faci asta de 3 ori.
Eu ÎNCĂ am un telefon cu bateria iniţială de acum 6-7 ani şi ţine acceptabil ( dacă a fost formatată CORECT şi dacă încarci telefonul DOAR după ce bateria este COMPLET descărcată şi telefonul se închide SINGUR )!
La telefoanele cu android bateria tine destu de putin mai ales daca stai non stop pe ele in 5 ore e dusa mie la tableta imi tine maxim o zi, iar la telefon nu prea stiu ca il pun in fiecare seara la incarcat si arata 90 si ceva %, dar pe telefon stau foarte putin :d
La telefoanele cu Android bateria tine mai putin... Dar daca ai baterie originala nu e o problema daca stai pe el cand e la incarcat. dar ATENTIE nu te juca jocuri complexe asta iti v a reduce durata de viata a bateriei
Sa nu joc jocuri complexe cand e la incarcat vrei sa zici?
Adica (,) cand nu e la incarcat pot sa joc astfel de jocuri, nu?
"Battery : Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
Stand-by Up to 470 h (2G) / Up to 545 h (3G)
Talk time Up to 5 h (2G) / Up to 6 h (3G)
Music play Up to 36 h 30 min"
Vezi restul specificaţiilor tehnice la linkul SURSĂ :
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_miro-4831.php
În general, la jocuri ( mai ales la cele performante ) bateria ţine ca la "convorbire telefon" - deci, cam 6 ore!
Bateria se lasă până se descarcă COMPLET şi abia APOI se încarcă iar, altfel se defectează repede şi o poţi schimba!
Apoi, în general, la telefoanele mai noi/moderne se "spune" că bateria nu ar trebui formatată, DAR părerile sunt "împărţite"...
Cel mai bine ar fi să FORMATEZI bateria!
După descărcarea completă ( când telefonul se închide singur ) se încarcă bateria de 3 ori câte 12 ore.
Bine-nţeles, a 2-a ( şi a 3-a ) încărcare se face DUPĂ descărcarea COMPLETĂ.
ElGreco88 întreabă: