anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Peste o saptamana imi voi lua un telefon nou.Nu stiu ce sa aleg dintre iPhone 5s si Samsung Galaxy S4.Din cate am citit pe internet, pe unele site-uri scria ca iPhone-ul este mai bun decat Galaxy-ul iar pe altele scria ca e invers.Deci inseamna ca depinde de preferintele fiecaruia, nu am inteles insa ce preferinte trebuie sa ai pentru a alege Iphone sau pentru a alege Galaxy.
Vreau sa imi spuneti.Ce preferinte trebuie sa ai pentru a iti alege iPhone si ce preferinte trebuie sa ai pentru a avea Galaxy.Imi puteti spune.
Multumesc!

10 răspunsuri:
| alinbogdann a răspuns:

Iphone 5s am eu. iphonul ii mai complicat si mai destept ca un galaxy+ca bateria te tine enorm mai mult decat la un galaxy s4.si vorba aia iphonul este cel mai tare telefon!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru alinbogdann):

Nu mi-ai spus ce preferinte trebuie sa am pentru a alege iPhone 5s si ce preferinte trebuie sa am pentru a alege S4!

| alinbogdann a răspuns (pentru anonim_4396):

Cele doua dispozitive sunt acum varful de gama pentru Apple si Samsung, iar diferentele sunt extrem de mari intre ambele terminale. Daca Apple inca utilizeaza un dispozitiv cu ecran de 4 inch in iPhone 5S, Samsung Galaxy are un ecran de multi inch, insa diferentele nu se rezuma doar la ecrane, ci si la sistemele de operare sau design, fiecare adresandu-i-se unui grup complet diferit de consumatori, fiecare apartinand unei lumi diferite

| alinbogdann a răspuns:

IPhone 5S va fi cel mai vandut smartphone, in urmatoarele trei luni

iPhone 5S este in topul preferintelor romanilor

| alinbogdann a răspuns:

Samsung copie orice tehnologie apare si o arunca pe piata sa rupa gura... si de fapt in toate devicile lor cit mai multe preferinte, dorinte zile cum vrei ale oamenilor.

| Kriss96 a răspuns:

Ce preferinte trebuie sa ai pentru Galaxy? Una singura. Sa vrei un telefon calumea!
Sti de ce zice lumea ca Iphone e mai bun? Pentru ca sunt prosti si vor ceva in voga. Nu sti de unde moda asta cu Iphone. Intotdeauna Samsung a fost mai bun. Conteaza foarte mult specificatiile. Majoritatea oamenilor cumpara in functie de design si de moda. Iphone nu a fost niciodata mai bun decat Samsung.
Intra pe Gsmarena si convinge-te! In primul rand Samsung are ecran mai mare si camera de 13 MP. Iphone 5s are doar 8 MP. Si camera din fata e mai buna la Samsung. E de 2 MP, iar la Iphone e de 1.2 MP. In al doilea rand Samsung S4 are Quad-core de 1.6 Ghz.
Iar Iphone are Dual-core de 1.3 Ghz daca imi amintesc eu bine. A se intelege ca Dual-core este mai prost decat Quad-core. Durata de viata a bateriei este de 65 de ore la S4. La Iphone este de 50-55. Nu mai stiu exact. In plus tata lucreaza in domeniu si stiu sigur ca S4 e mult mai bun.
Dar poti vedea si singur specificatiile. Desi probabil nu o sa le intelegi.

| sltlp a răspuns:

Vad un fanboy Apple mai sus laughing.
Ambele sunt ok. Totusi, s4 este usor inferior fata de 5s. Daca vrei echivalent, macar un s4 dar varianta i9506. Sau telefoane gen note 3/LG g2. Altfel, ca si hardware(cpu/gpu) e posibil sa fie sub 5s. Si cum android-ul e prost optimizat comaprat cu ios, cam ai nevoie de u hardware puternic daca vrei sa faci ceva.
Iphone e foarte ok, foarte bine optimizat. PAcat ca e foarte limitat. Nu poti sa faci mai nimic pe el. Spre exemplu la modificari, si personalizare, potis a schimbi wallpaper-ul, sa faci foldere, si sa schimbi soneria... si. cam atat.
Oricum, ambele sunt de top, insa daca vrei strict intre s4 si iphone 5s, as alege 5s-ul.

| Vasile_Nelu_1985 a răspuns:

Cu siguranta ca merita sa-ti ei SAMSUNG GALAXY S4 doar pentru simplu fapt ca scoti de pe el si pui pe el prin cablu USB fara nici un fel de soft cum ar fi la iphone, si sunt multe altele care fac diferenta... deci SAMSUNG GALAXY S4 cu siguranta http://bit.ly/1g9jtsM

| Kriss96 a răspuns (pentru sltlp):

"Altfel,ca si hardware (cpu/gpu) e posibil sa fie sub 5s". A se intelege ca te-am citat. Ce vreau sa subliniez e acel "posibil". Reflecta faptul ca nu esti sigur de ceea ce spui. Cum poti afirma ca 5s este mai bun decat S4 daca tu nu esti sigur de ceea ce spui?
Intra pe Gsmarena sau uita-te la postul meu de mai sus si compara singur.
S4- Quad-core de 1.6 Ghz
5s- Dual-core de 1.3 Ghz
Camera mai buna, iar platforma Android este mai buna decat Apple.
Cu Iphone poti sa te lauzi doar (daca esti genul). Sa-l ti in mana pe strada ca sa vada lumea ca esti in pas cu moda. Cu Samsung pe de alta parte, poti face ceva util! Poti umbla pe el si poti face mai multe decat cu Iphone. Poti sa-l folosesti in scopul pentru care a fost creat un smartphone.
PS. Smartphone-urile nu au fost inventate ca sa te uiti la ele, ci ca sa lucrezi pe ele.

| sltlp a răspuns (pentru Kriss96):

Nu e asa cum spui tu. Asa na, de ce sa iti iei un Intel i5 care e 850 lei, si e quad de 3.2 ghz cand ai putea sa iei un amd octo core de 3.5 ghz.
Conteaza enorm arhitectura, dar e clar ca nu stii ce-i aia. EU de cand am auzit de quad-core pe telefoane, m-am gandit ca sunt prastii. Ei in loc sa optimizeze nucleele, adauga acolo multe in prostie. Apple in schimb stie sa optimizeze, si asta se vede, cum acel dual-core care nu iti place tie cam bate quad-ul de la s4 care e de 1.9 ghz(varianta octo core, care e de fapt un 2*quad core, ca nu pot lucra mai mult de 4 nuclee in acelasi timp e de 1.6 ghz).
Camera mai buna. TE INSELI. Te rog sa mergi in un magazin si sa le faci proba. Apoi te rog sa alegi camera video, si sa vezi ce efect de ghosting are orice alt telefon, inclusiv s4, in timp ce 5s-ul merge perfect. La camera nu conteaza cati MP are, ci cat de bun e sensorul. De asta si HTC one cu 4mp il depaseste pe s4 cand vine vorba de poze facute noaptea.
Ce ai putea sa lucrezi tu pe un smartphone? Doar nu scrii acum doctoratul pe el. E drept, pe android ai mai multa libertate, poti face ce te taie capul. Dar optimizarea e praf. De aceea te-as ruga sa incerci sa blochezi tu un iphone 5s, sa vezi, capata lag? Dar pacat, ca nu o sa reusesti. pe cand la android, isntalezi 30 aplicatii, nu le inchizi, si deja e praf. Asta se numeste optimizare, si android-ul e praf aici.
Ce e aia optimizare, alt exemplu? Uita-te la COD ghost pe pc, ce cerinte minime are... 6 gb ram. Iar ps3-ul are 0.25 gb ram, si il ruleaza la 576p/720p cu 60fps. Asta inseamna optimizare...