| luiza247 a întrebat:

Primesc apeluri de la numere necunoscute, nu găsesc date despre ele pe internet (de obicei verific pe internet să văd dacă spune lumea despre nr respectiv dacă e scam sau nu) și nu apare neapărat ceva, dar când sun înapoi nu răspunde nimeni, iar când adaug numărul în whatsapp să văd dacă găsesc mai multe informații e un cont de business. Și poate are nume străin. Ce se poate face în privința asta? Ca nici la mesaje nu răspund vreodată și mă deranjează foarte tare să nu știu ce fac persoanele respective cu numărul meu

13 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Le blochezi.

| Kobukiyo a răspuns:

Eu nu raspund, dau block direct. Daca nu e curierul papa si pusi

Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand, daca prefixul numarului necunoscut este din strainatate (NU este 004 sau +4), atunci NU suna inapoi, fiindca iti poate "umfla" factura!
Nici numerele din Romania nu este indicat sa le suni inapoi, mai ales pe cele care inceo cu 02 sau 03.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu raspunde si nu suna inapoi niciodata, doar blocheaza acele numere.
Ti-ai pus numarul pe cine stie ce website si acumte suna toti ciudatii de prin africa, india sau cine stie pe unde.
Nu poti face nimic, fiindca nu se poate interzice altora s anul te mai sune, dar ce te vreo sfatuii cu totii este sa NU raspunzi niciodata si sub nici o forma sa nu suni inapoi, ca le confirmi conexia.
pe viitor, tine minte cand iti pui nuamrul d etelefon pe webiste-uri ciudate, ca ele vor ajunge pe internet in mana toturor, fiindca aceste website-uri de doi lei vand datele informationale despre useri.
Se colecteaza date personale cu adrese si numar d etelefon in scopuri frauduloase, de la ce aplicatii faci tu, sau ce reviuri dai sau ce alte activitati ai online.

| luiza247 explică (pentru Bula):

1. Prefixul este din România
2. TREBUIE sa răspund la numere necunoscute, pentru munca. In plus, ma suna și curieri, sau agenți de la diverse magazine, etc.

| luiza247 explică (pentru Bula):

Iar numărul începe cu 07

| luiza247 explică (pentru Kobukiyo):

Din experienta cuiva care lucrează în domeniul relații clienți, nu e foarte util laughing

| luiza247 explică:

Wow, ce rapid. Mulțumesc!

| gabicoo a răspuns:

Blochează toate apelurile de la numere necunoscute.

Bula
| Bula a răspuns (pentru luiza247):

Nu sunt numere "periculoase".
Daca te suna la numarul de la servici, atunci trebuie sa le promesti apelul, dar nu este obligatoriu sa le si suni inapoi (asta depinde de regulamentul inern al firmei tale).

| Kufu95 a răspuns:

Nu suna înapoi, dacă cineva chiar vrea să te caute, te sună cu numărul lor, nu cu necunoscut.

| luiza247 explică (pentru Kufu95):

Am formulat greșit, necunoscut în sensul de nu am numărul în telefon

| Kufu95 a răspuns (pentru luiza247):

Răspunzi vezi ce vor și dacă nu vorbește nimeni închizi, dar nu suni înapoi.