"Lock" inseamna blocare in sensul sagetii.Deci nu trebuie sa fie pe lock.
Apoi intri in el cu click dr (proprieties)si la readyboost (sus) sa fie pe " Do not use this device" apoi "apply" il foramatezi din nou:
In primul rind, trebuie stiut ca smartphonurile suporta carduri care au un format fisier fat 32.si ext.2, 3, sau 4. acestea sunt valabile numai ptr.telefoane cu android os.ptr celelalte, doar fat 32.
procedeu:
a)descarci si instalezi minitool partition wizard, pe care il gasesti pe google.
b)dupa ce instalezi programul, il deschizi,(binenteles, mai intai trebuie sa conectezi cardul la pc)
selectezi cardul respectiv(ai grija sa nu selectezi alta partitie-spre ex:o partitie din hard discul pc-ului.)
c)dai formatare, alegi fat 32, aplly si astepti sa se formateze.asta e tot.
Daca iti zice ca este protejat, motivul este ca e... protejat la scriere. Scoate cardul, si pe margine are o chestie de plastic (de obicei alba). E posibil sa scrie in dreptul ei "Lock" Trage de ea in partea opusa in care e.
Vezi la adaptor (adapter)unde scrie "Lock" este un buton de blocare:
http://www.altex.ro/media/catalog/product/c/r/crdsdc4.32gb.jpg
Nu scrie nicaieri lock. si nici nu e vreo chestie de plastic. scriee doar hama micro sd 16 gb si atat. deci ce ii fac?
Nu am adaptorul. fara adaptor nu se poate? sau il bag in adaptor ii dau lock si il bag in usb si dupa in pc si merge formatat?
Am bagat micro sd-ul in adaptor am dat pe lock in jos si in sus dupa l-am bagat in card reader sa ii dau format si imi zice the disk is write protected. trebuie sa bag mmc-ul in vreun tel si sa dau format?
Intra in My Computer, click dreapta pe card, properties si vezi daca ai un tab ReadyBoost, acolo trebuie sa bifezi Do not use this device, dai apply si incearca apoi sa-l formatezi din nou
Fa o poza cu cardul (pe amandoua fetele), pune poza undeva pe net, get imgur.com si pune linkul aici.
Uita-te atent la adaptorul Micro SD si vei gasi un buton mic care se trage.Este dat pe Lock(blocheaza). Trage-l in partea opusa.
Daca tot iti face probleme, incearca sa cauti actualizari la windows cu cardul conectat la PC.Este posibil sa fie si din cauza driverelor.
Pentru alte nelamuriri, probleme ma poti gasi si pe FB, Ovidiu GSM.
O zi buna!
Tot nu a mers dar al tau a fost cel mai bun raspuns. multumesc tuturor...
Ar mai putea fi si card reader-ul, adaptorul cu probleme
Verifica si cu alte device-uri