| ggalilei a întrebat:

Salut,am primit de curand cadou un telefon Samsung s5230 alb,in general sant foarte multumit de el,datorita bateriei,dar am o mica problema,nu stiu daca si la voi e la fel:cand intru in Agenda Telefonica imi afiseaza cate patru contacte pe pagina,dar daca vreau sa derulez pagina in jos sau sus apasand pe butonul lateral de volum o ia cate cinci contacte odata, deci sare un contact.Binenteles ca pot derula manual cu stick-ul pe touch,sa vad contactul pe care l-a sarit,dar este enervant acest lucru, mai ales ca uneori se deschide si se apeleaza singur contactul atins cu stick-ul.Nu pricep cum de ce cei de la Samsung nu s-au gandit la aceasta problema, nu gasesc nimic din setari. Exista cumva vreun soft nou care a rezolvat problema asta a derularii contactelor fara sa folosim stick-ul? Sau are vreo setare pe care nu am depistat-o?

Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

O meriti laughing. O sa mearga, dar nu cred ca o sa tina minte toate contactele (toate telefoanele au o limitare la lista de apeluri) si in plus ce te faci daca ai o eroare la telefon si trebuie sa faci o resetare generala a telefonului. Toate apelurile se sterg.

4 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

E normal sa ia cate 5 deoarece din butoane sare cate o pagina de afisare.
Navigarea se face cu stik-ul.
Poti derula si cu degetul (apasand usor, chiar daca touch-ul e rezistiv.
Incearca si du-te la contacte, setari, memorie in uz (bifezi "telefon").

| ggalilei explică (pentru horia2012):

Nu mi se pare normal deloc sa deruleze cate 5 contacte odata, din moment ce afiseaza doar 4. E ceva ilogic aici, ori ar fi trebuit sa deruleze maxim 4 contacte la o apasare a butonului de volum, ori sa afiseze minim 5 contacte pe pagina.De exemplu, am un Alcatel one-touch 708 si la contacte, daca atingi tasta de volum, deruleaza doar cate un contact, iar in cazul ca tii apasat mai mult tasta abia atunci deruleaza cu viteza. Vreau sa spun ca la Alcatel ai posibilitatea sa rasfoiesti contactele fara sa te chinui cu stick-ul sau degetul pe ecran (riscand totodata la Samsung sa apelezi involuntar cate un contact), doar din butonul de volum.Incontestabil,din multe puncte de vedere Samsungul este superior,nu neg asta, dar aici, la rasfoirea contactelor, au o "bila neagra".Mai ales din partea noastra, a celor care avem multe contacte in agenda (eu personal am vreo 400 contacte) si vrem sa le rasfoim fara probleme.

| horia2012 a răspuns (pentru ggalilei):

Ai dreptate, dar modelul asta are o "bila neagra". Problema este de soft. Asa a fost conceput. Eu am 5260, cu ecran capacitiv si nu pot rula contacte din tastele volum, numai din atingerea ecranului.Si eu am avut un model foarte vechi de Alcatel cu touch screen rezistiv (ecran alb-negru), iti dai seama, si era la fel, din tastele de volum puteai sa navighezi foarte bine in tot meniul functie cu functie. Oricum sa stii ca modelul 5230 e destul de bine apreciat pe piata.

| ggalilei explică (pentru horia2012):

Am gasit o solutie bunicica de a rasfoi contactele cu tastele de volum, sa vedem insa daca imi accepta toate contactele:intru in meniul telefonului, acolo unde sant iconitele iar jos, in bara, are la mijloc o aplicatie numita foto-contacte care memoreaza numerele apelate.Vad ca se misca foarte bine in sus si in jos din tastele volum si mi-a memorat toate contactele apelate pana acum.Cand am timp, o sa apelez scurt toate contactele din agenda (fiindca asa cum am mai zis am vreo 400) si sant curios daca le poate memora pe toate. Daca face acest lucru,e super,m-am scos,pot rula contactele pas cu pas din tastele de volum, nu ma mai chinui cu stick-ul sau cu degetul (fiindca am degete cam butucanoase, iar stick-ul mi se pare pentru domnisoare, nu pentru cei care nu au timp de pierdut cu rasfoirea contactelor prin atingere). Daca reusesc, o sa-mi dau mie funda happy