N-am avut nici un model mai recent cu 2GB, pentru a putea spune cu exactitate cat de bine sau de rau merg.
Insa ma indoiesc ca poti avea mai mult de un browser deschis.
Pe modele vechi cum e Galaxy S4, degeaba au 2 GB, nu poti sa te uiti la o pagina fara nervi, se incarca extrem de incet, se deruleaza cu lag, si la asta contribuie nu doar RAM-ul, ci si procesorul.
De asta ziceam, ca in ziua de azi e o prostie foarte mare sa iei un telefon cu procesor antic (sau cu tehnologie antica).
Cauta ce telefon doresti, dar sa aiba macar procesor pe 12 nano, sau cat mai putin.
Cu cat e mai mic numarul, procesorul se incalzeste mai putin, consuma mai putina baterie, si daca are si frecventa decenta (pe doua dintre nuclee sa aiba 2.0 GHz sau cat mai aproape), iar pe restul de 6 nuclee: 1, 7 sau 1.8 GHz, atunci e bun pentru ce-ti doresti.
Pentru RAM, nu as lua nimic sub 3 GB.
Say whaaaat? Ai pus mina pe unul de-asta nou? La alea vechi aveai 1 cm pe laterale de bezel, acum ai ecran. Uite, am avut un Mi A1 cu display de 5.5 si am trecut la 10T Pro, care il are de 6.67. Diferenta de marime intre ele e de cam 1 cm, cit e mai lung 10T Pro-ul. Pe latime sunt cam la fel. De folosit il folosesc cu o mina fara probleme. Si nu, nu am miinile imense.
1 GB RAM? Astea sunt practic iesite din uz si nu mai poti folosi software actual pe ele.
Daca chiar te incapatanezi sa cumperi antichitati,
ia macar ceva cu 2 GB RAM.
Cu 1GB nu o sa faci nimic.
Am in casa Galaxy S4, (2GB RAM), nu se blocheaza, nu are lag foarte mare (dupa ce i-am dat o resetare din fabrica, inainte mergea extrem de prost), pot asculta muzica berechet la el, vizualiza imagini, insa cam atat.
Eu il pot folosi pe post de ceas desteptator,
joc sudoku in fiecare seara cateva ture, pana adorm, Telegram pentru vorbit cu membrii familiei de la etajul de deasupra,
Calendar, lanterna, si cam atat.
Ca sa pot face toate astea, am dezactivat aproximativ 45 de aplicatii din el, daca vrei iti spun si care sunt. Noroc ca modelele vechi te lasau, la cele noi trebuie sa apelezi la ADB Fastboot pentru a putea dezinstala ceva.
Nici nu poate fi vorba sa duca Facebook in conditii decente, Youtube 1080p,
sau browser
(trebuie sa incerc DuckDuck Go si Firefox Focus, am auzit ca sunt foarte bine optimizate si consuma putine resurse. Momentan am Opera Mini si nu pot face mai nimic pe el).
Am masurat acum Galaxy S4 si Redmi 9T.
Al doilea e intr-adevar mai lat cu fix 7.5 mm, dar imi vine sa rad de prostia cu obositul ochilor.
Cu cat un ecran e mai mare, cu atat ochii obosesc mai putin. Sa fie clar, NU ma refer la ecranele de TV de 2m, ci la cele de telefon.
Si prin ce logica ai dedus ca il tii mai aproape?
Nu cumva tii telefonul de 6.5 inch la aceeasi distanta ca si pe cel de 5inch?
Cu folositul cu ambele maini sunt oarecum de acord, insa nici eu nu am mana mare, si pot folosi la limita Redmi 9T cu o mana (cu ceva atentie).
Mersi pentru. sfaturi pentru browser-web ma intereseaza, dar am gasit la5.5 inchi un Alcatel 1s (model 2019) are 3ram imi ajunge pentru browser?
La ce pret e?
are un chipset antic (constructie pe 28 nanometri, ceea ce aduce un consum imens de curent )
pe deasupra chipsetul are si un nume foarte "exotic", de care nu a auzit mai nimeni (Unisoc), asa ca nu poti sti daca va tine 5-6 luni...sau 3-4 ani.
Chiar si MediaTek, cat ar fi de blamate, sunt o varianta mai buna, daca gasesti ceva cat de cat recent, cu 12nanometri sau mai putin (cele vechi pe 28 nano sunt foarte proaste si ele, din toate punctele de vedere).
Bateria e foarte mica,
ce-i drept si ecranul are rezolutie mica (720x1440),
si da, asta iti va strica ochii, NU un ecran mai mare cu rezolutie mai mare.
In plus, pentru browsing, are doar Wi-Fi 4
(adica Wi-Fi 802.11 b/g/n).
Eu as cauta ceva "mai de zilele noastre", cu Wi-Fi 5 (desi si acesta e deja depasit, e inca ok ca si viteze).
Singurul lucru bun sunt acei 3GB RAM,
(in comparatie de cel cu 1GB de care ziceai, cu care chiar nu ai fi putut face nimic decat sa verifici ora, calendarul, si sa asculti o melodie salvata pe telefon).
Insa NU, eu nu mi-as arunca banii pe asa ceva, chiar sa coste doar 200 RON.
La 500-600RON exista aparate MULT mai performante, cu dezavantajul ca sunt mai grele si mai mari.
Dar crede-ma ca nu e o problema atat de mare.
Cunosc un baiat de 13 ani ce are telefon cu 6.5 inch, si se descurca.
Nu-mi plac mai mari de 5.5.si asa 5.5 mi se pare mare.
Alcatel 1S (2019) la flanco cu 400ron.
pe ce site vezi cati nano mm(28 mm) are telefoanele pe gsmarena nu specifica?
Gsmarena
Platform
Chipset
https://www.gsmarena.com/alcatel_1s-9598.php
Uite ce am gasit.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_7a-9716.php
Ar fi o varianta mult mai buna decat Alcatel.
Bineinteles, de preferat varianta cu 3 GB RAM.
Are procersorul mult mai puternic, si pe 12nm.
rezista la ploi usoare (nu la spalat sub robinet sau scufundari, sau ploaie torentiala).
are tot Wi-Fi 4, dar are baterie de 4000.
Are jack de casti, si ambele camere filmeaza cu 1080p @30fps.
Daca te razgandesti si il iei pe acesta, imi poti da mesaj si te ajut sa scapi de toate programele inutile de pe el (asa numitele aplicatii bloatware, unele sunt raspunzatoare pentru afisarea de reclame, altele consuma inutil baterie).
Eu am 2 Xiaomi in casa, un Redmi 9 si un Redmi 9T
si am dezinstalat aproximativ 47 de aplicatii de pe fiecare (5 dintre ele nu se pun de fapt, ca le-am inlocuit cu altele, mai eficiente, mai incarcate de optiuni).
Operatia e foarte usoara, nu ia timp, si nu necesita root.
Cel recomandat xiaomi redmi 7a unde l-ai vazut NOU in stoc?, eu nu-l gasesc?
Unde locuiesc eu, este inca, in anumite magazine
! EDIT: e doar varianta cu 2GB din pacate
https://www.kaufland.de/product/338758903/? kwd&source=pla&sid=35152720&gclid=CjwKCAjww-CGBhALEiwAQzWxOi4hCHy7m2VGdmg4Iih6Qv_lus32dIo7N4jJBOmhPhyZcWOpGgq4bRoCRTIQAvD_BwE
Chiar daca e mare, o idee mai buna ar fi Redmi 9 (Redmi 9 simplu, fara s, A, C sau altceva in denumire), ca tot intrebai acum cateva zile de baterie mare.
Cel cu 3GB RAM e fix 500 RON la Altex si eMag,
merge de rupe, l-am luat pentru taica-meu vitreg, tot varianta cu 3GB RAM.
L-am curatat de aplicatiile inutile!, si am eliberat astfel peste 750MB din RAM.
Eu am un Redmi 9T cu 4GB, (in principiu cea mai mare diferenta intre ele e procesorul, 9 are Media Tek, in timp ce 9T are Snapdragon.
Insa diferentele de performanta intre ele sunt foarte mici.
Ah, si 9T are memorie UFS 2.2, se misca putin mai fluid decat 9, dar nici acesta nu merge deloc rau).
Redmi 9T are 6000 de mAh, dar eu am varianta cu NFC, in Germania doar asta am gasit-o, si aceasta are "doar" 5160mAh.
Bateria tine 2 zile intregi la ambele, in regim relativ intens de folosire (bineinteles ca nu non-stop, nu asa se foloseste un telefon).
Ai dreptate dar un ecran mare-luminozitate mai multa deci consum mai mult ca si la tv cu cat e diagonala mai mare cu ata consuma mai mult si daca tehnologia procesorul e nou.multumesc o sa vad ce o sa fac poate gasesc ceva SH la 5.5 inch cu procesor de 12nm
Te-am adaugat la lista de prieteni, poate o sa mai am nevoie de sfat cu telefoanele...