| maphiotul a întrebat:

Salut.
Cum pot verifica cat de eficient este un Vpn instalat pe telefon?(android)
Care nu stiti efectiv raspunsul la ce am intrebat va rog sa nu veniți cu alte sfaturi.
Mersi

3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Eficiența unui vpn poate fi testată destul de greu, pentru că acel vpn este doar o cale de acces, o conexiune în plus care are niște servicii. Depinde ce fel de protocoale și tehnici de criptare folosește acel vpn, dar în principiu orice vpn este eficient, și mă refer la eficiență aproape de 100%.

Ne face și chatgpt un mic rezumat despre vpnuri în general: Un VPN (Virtual Private Network sau rețea virtuală privată) este o tehnologie care permite crearea unei conexiuni securizate între dispozitivul tău și un server remote. Acesta criptează datele trimise între dispozitivul tău și serverul VPN, oferind confidențialitate și securitate sporită.

Când folosești un VPN, traficul tău de internet este redirecționat prin serverul VPN înainte de a ajunge la destinație, ascunzând astfel adresa ta IP reală și înlocuind-o cu adresa IP a serverului VPN. Acest lucru ajută la ascunderea identității tale online și la protejarea datelor tale de eventuale interceptări sau supraveghere.

Mai mult decât atât, un VPN poate fi folosit pentru a accesa resurse restricționate geografic, deoarece adresa IP a serverului VPN poate fi situată într-o altă țară. Cu toate acestea, este important să alegi un VPN de încredere pentru a te asigura că datele tale sunt protejate și că serviciul funcționează în mod corect.

| maphiotul explică (pentru Frank51):

Am inteles.
Dar nu stii o pagina sau ceva pe care pot intra doar cu un vpn instalat?

| Frank51 a răspuns (pentru maphiotul):

Nu înțeleg exact ce vrei să obții și ce vrei să ții confidențial.

Mai sus ai definiția unui vpn.