| Sandu3 a întrebat:

Salut.Daca am un telefon mai vechi care are momentan Android 6 Marshmallow, el poate fi modificat si adus la Android 8, 9 sau de ce nu 10? Intreb pentru ca unele aplicatii nu mai sunt compatibile cu Android 6 si m-am gandit ca poate e posibil sa mearga.L-am luat cu Android 5 si la service(era inca in garantie)mi-au pus Android 6.Are doar 1GB de RAM.

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Spune-ne CE tel ai și-ți spunem dacă se poate sau nu!

| Sandu3 explică (pentru sierra1):

Este un Allview A5 Ready

| sierra1 a răspuns (pentru Sandu3):

Probabil acum cu Android 6 "merge" greu (să nu zic nașpa) dar cu ceva mai nou care - in mod clar - consumă mai multe resurse? Unde mai pui că are deja șapte ani. E bunic!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca ne-ai zice exact si despre ce telefon discutam, poate am putea sa te ajutam... Oricum, indiferent de brand, ROM-uri oficiale de 9-10-11 pentru device-uri lansate cu 6 sigur nu gasesti, insa daca a fost un model popular, eventual un flagship, cel mai probabil macar pana la 9 au scos baietii ceva si se gaseste pe XDA Forums.

| Sandu3 explică (pentru GabiDumitrescu):

Este un telefon Allview A5 Ready

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sandu3):

Ah, la chinezarii de-astea stampilate cu un brand local, slabe sanse. Inexistente, de fapt. Fa-i vint si ia un Mi A1 la mina a doua. Maxim 300 RON cred ca e unul in stare buna, si ai si ROM-uri bazate pe Android 12 pe el.

| CIaudiu a răspuns:

Depinde daca bootloader-ul permite instalarea unui alt sistem de operare. Unele telefoane vin cu bootloader blocat.

| gherry a răspuns:

Cel mai probabil nu. Ai putea face asta cu Un ROM modificat, asta dacă permite telefonul. Oricum, nu e recomandat. Pe acel rom probabil o sa ai multe bug-uri, telefonul o sa meargă greu din cauza memoriei RAM etc.

| antobosumafiotujmekerumafiotujmekeru a răspuns:

Depinde daco *** pe amta

| Abiabiabi a răspuns:

Salut! nu ma pricep dar considerand ca are doar 1 gb ram(android 6 matshmallow fiind lansat in 2015, telefonul are vreo 5-6) nu cred ca o sa mearga foarte bine pe o versiune mai noua daca macar reusesti sa faci update