anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Dacă să zicem cumpăr un Iphone care costă 3365 fără TVA iar cu TVA costă 4004 RON. Îl iau pe firmă fără TVA, adică plătesc pe el cu 639 RON mai puțin. Asta ar fi în cazul meu. Dar întrebarea mea este Emag-ul cu cât îl cumpără?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se pare ca nu stii cum functioneaza TVA. Si firma plateste TVA la cumparare doar ca apoi, daca este platitoare de TVA, isi va deduce TVA platit din TVA de plata.
O firma, inclusiv cea indicata, cumpara la un anumit pret si apoi isi adauga la acesta toate cheltuielile facute cu cumpararea, inclusiv cele de transport si apoi adauga cheltuielile firmei si o marja de profit, fiecare cat considera, asa ca pretul de vanzare poate fi mai mare cu 20-50%.
Si firma cumpara la un pret de engros (mai mic) si vinde la pretul de detaliu.

8 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Cu 10-30% mai putin

| nightghost96 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Știu cum se deduce TVA-ul. Dacă cumpăr de 200 de lei cu TVA este 238. Iar dacă vând de 400 cu TVA este 476 ďin care plătesc la stat diferența 76-38= 38.

Eu am zis că îl iau fără TVA pentru că n-am mai vrut să intru în detalii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru nightghost96):

Inseamna ca ai pus gresit intrebarea, nu poti sa-l cumperi pe firma fara TVA.

| nightghost96 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ok. Știu că nu poți să îl cumperi pe firmă fără TVA. Dar cum pot să cumpăr că EMAG angros? happy

| nightghost96 a răspuns (pentru nightghost96):

Adică câte trebuie să cumpăr să îmi dea la un preț atât de redus.

| Wr3nch a răspuns (pentru nightghost96):

Contactezi un distribuitor autorizat sau Apple in sine. Dar aparte cazul in care ai un lant de magazine Apple nici nu citeste mail-ul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru nightghost96):

Cumperi de la producator, importator sau distribuitor.
Cate anume trebuie sa cumperi, pentru a obtine un pret mai mic, afli de la acestia, nu exista o cantitate fixa, totul se negociaza.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Asta e treaba lor nu se spune, confidential ce treaba ai tu cu cît il cumpără emagul, doar nu crezi ca ăia sunt prosti sa ti vinda tie telefonul cu cit l au luat ei, si profitul lor care este? Doar tu vrei sa cîstigi?