In teorie poti rezolva problema la politie. Pe baza IMEI-ului cred ca ai reusi sa-l localizezi foarte foarte usor, dar in practica cred ca problema ta i-ar durea pa basca pe baietii cu uniforme albastre.
In primul rand lemureste-ne unde ai pierdut telefonul, la care VAMA?
Orasul Vama, vama de frontiera, oficiul vamei locale din galati....care din ele?
Există mai multe posibilități de a dovedi că telefonul îți aparține:
- cunoașterea parolei/semnului de deblocare;
- cunoașterea email-ului și a parolei;
- apelarea unor persoane apropiate din agenda telefonului;
- fotografiile existente în aparat.
Mergi la poliție și dovedește că telefonul este al tău. Trebuie să îți faci timp pentru asta.
Bun, dovedesti ca este al tau. Dar daca este pierdut, unde il gasesti? Dovezile iti foloseau daca era furat. Iti folosesc si asa dar numai daca aia bine platiti isi fac treaba.
Daca l a gasit cineva nu il mai recuperezi, îi scoate cartela sim din el si ori il tine el telefonul ori il vinde, ar fi frumos cel care l a gasitr sa anunte politia sau sa te sune sa ti l dea, ce marca era telefonul? Era model nou?
Nici o sansa sa-l mai gasesti.
Rar mai gasesti un om cinstit, care sa raspunda cand iti suni mobilul si accepat sa te intalneasca si sa ti-l dea.
Daca ai GPS pe el sau tracking divice se poate gasi numai daca este activat, alfel nu.
Merita incercat la compania telefonica cu care ai tu telefonul si sa le spui daca il pot bloca sau detecta.
Blocheaza telefonul cu google find my device eu l-am recuperat peste o saptamana fara politie am dat anunturi pe Facebook
Era un Huawei Nova 5T, era de buget, nu sunt o persoana prea bogata, in schimb ma intereseaza ce era in el.
De asemenea cunosc locatia exacta unde l-am uitat, insa nu am apucat sa mai ajuns inapoi pentru a-l lua. Stiu ultimile dati cand a fost folosit. Am persoane care au mers dupa el si nu mai era. Cine il gaseste este obligat in terminde 10 zile sa il predea.
Nu ai cum sa obligi pe cineva nici intr-o zi si nici in 10, mai ales cand nu stii cine l-a luat/ gasit si daca il mai are.
Oamenii au personalitati diferite si daca are chef si mila de tine, probabil ti-l va aduce, daca nu, probabil il va arunca sau vinde, pentru ca nu-i pasa.
Continua sa pui rugamintea pe FB, pentru prietenii cu care ai fost. Poate cineva stie ceva si l-a gasit, dar a fost prea obosit sa te contacteze.
Legea este probabil pentru cand stii cine ti l-a luat, dar in cazul tau acnd l-ai pierdut singur pe cine stie udne...nu ai pe cine acuza sau obliga sa ti-l returneze.
Doar speri ca cineva cu bun simt ti-l va aduce.
Ionut203445325783168323565332234567 întreabă: