Evernote – Am renunţat la ColorNote, aplicaţia pe care o foloseam în mod normal să ţin notiţe pe telefon. Avantajul Evernote este că îmi oferă acces la notiţe, chiar şi din browser. Poţi lua notiţe sub formă de text, audio, poze sau chiar video. Dezavantajul aplicaţiei este că se mişcă destul de urât pe telefoane cu specificaţii mai proaste. Recomand ColorNote, dacă asta vi se mişcă prost.
2. Prey – O aplicaţie foarte utilă care te ajută în caz că telefonul ţi-a fost furat. Îl poate localiza prin GPS, îţi trimite SMS cu numărul de telefon al noii cartele introduse de hoţ sau chiar îi poate face poză folosind camera frontală. Poţi ataşa 3 dispozitive la un cont, deci instalaţi-l pe toate telefoanele din casă. Mai multe despre modul de folosire al aplicaţiei aici. Acum realizez că am vândut telefonul şi aplicaţia a rămas instalată. Oare să îi fac glumiţe noului proprietar?
3. Draw! – Dacă muzica din club este dată prea tare şi nu te înţelegi cu blonda care îţi cere numărul de telefon, aplicaţia asta rezolvă problema. Sau dacă vrei să-i arăţi unui coleg rezultatul la o ecuaţie, în timpul unui examen. Sau poţi să faci un mesaj predefinit de genul "Dacă te apropii, te calc", pentru puradelul care sare să-ţi spele parbrizul la semafor. Posibilităţi nelimitate.
4. AutoGuard – Pentru cei care nu îşi permit un GoPro pe care să-l ţină în parbriz pentru a înregistra pe şosea. Aplicaţia înregistrează video la ce format vrei tu şi îţi poate afîşa şi o hartă pe jumătate de ecran, ca să o foloseşti pe post de navigaţie GPS. Acum asta depinde şi de cât de mare este ecranul smartphone-ului.
5. Zedge – Ceea ce a pornit ca un site cu wallpapere şi ringtone-uri încă de pe vremea când Nokia era la putere, acum s-a materializat într-o aplicaţie. O instalezi pe telefon şi simplifică procesul de personalizare. Mie mi-e lene să caut un ringtone pe PC, să-l transfer pe telefon şi apoi să-l setez. Este utilă şi pentru părinţi sau novici în ale smartphone-ului. Decât să le explici cum să transfere un fişier cu cablul de date, mai bine le instalezi chestia asta şi vor învăţa singuri s-o folosească.
6. Rando – Te-ai întrebat vreodată ce face acum o persoană de pe partea cealaltă a globului? Faci o poză cu Rando, aplicaţia o trimite aleator unui utilizator de pe glob, iar în schimbul ei, tu primeşti o poză de la altcineva. Eu o folosesc când mă plictisesc, chiar şi pe conexiunea de date, pozele trimise au dimensiune foarte mică. Am primit din New York, Brazilia, Ucraina, Emiratele Arebe Unite şi am trimis în Coreea de Sud, Anglia, Georgia, Budapesta, Rusia.
7. Pocket – Este ca un folder cu bookmarks dar pe care îl poţi accesa de oriunde. Adaugi articole interesante în Pocket şi le poţi vedea pe telefon, tabletă sau laptop. Am început să-l folosesc recent şi pare promiţător.
8. Vine – Vine este o reţea socială în sine care din păcate (sau din fericire, încă nu mă pot decide) n-a prea prins în România. Aplicaţia are însă utilitatea ei. Înregistrează un video de 6 secunde pe care apoi îl rulează în loop. Asta ajută dacă vrei să dai share la un video, dar nu ai un abonament cu prea mult trafic de net. Sigur, acest lucru îl poţi face şi Instagram sau Twitter. Mie îmi place Vine. Contul meu este acesta.
9. Digi. Online - Dacă sunteţi clienţi RDS, puteţi urmări unele posturi TV Gratis (Digi 24, DigiSport 1, 2, 3 şi UTV). În curând vor uploada şi filme care vor fi disponibile gratuit. Mai sunt aplicaţii pentru Video On Demand, dar am ales-o pe aceasta pentru că este gratis şi RDS are totuşi cea mai mare penetrare în ceea ce priveşte conexiunile la internet.
10. Night Vision Spy Camera – Dezvoltatorii spun că puteţi face poze mai bune în condiţii de iluminare scăzută. Eu zic că totuşi e nevoie de un bliţ. Oricum, este o aplicaţie care poate genera poze amuzante.
Daca ai telefon pe android, aplicatii sunt pe GooglePlay, daca ai iphone, sunt in applestore!