Sa nu ai cartela demagnetizata. O schimba la orice magazin al retelei pe care o folosesti, pe gratis. Nu implica cumpararea alteia sau schimbarea numarului de telefon.
Daca nu asta e problema, sa nu fie stricat locul pentru sim, lucru care necesita sa il duci la reparat.
DEMAGNETIZATA?!?!?!?
NU am auzit IN VIATA MEA, cum ca, cartela sim de telefon ar fi magnetizata, IN NICI UN FEL
cartela e un smartcard, care e un cip si... ATAT
cred ca faci confuzie serioasa cu card-urile bancare care in ziua de azi au 3 metode de citire:
- smartcard (la fel ca sim-ul), cand infigi cartela in ceva si ramane infipta dupa care iti bagi pinul
- cel mai nou NFC - cand apropii cartela de aparatul de plata si... atat (se poate demagnetiza, dar nu prea cred)
- CLASIC - banda magnetica - cand treci cartela printr-o fanta si e citita, aia cica, ca se poate demagnetiza, insa am vazut la Myth Busters cum nu au reusit sa o demagnetizeze decat cu un electromagnet industrial capabil sa ridice masini de o tona
acum raspuns: telefonul poate fi incuiat nu numai dupa retea, dar chiar dupa sim exact, si sa mearga NUMAI cu sim-ul ala, e mai putin probabil, dar nu imposibil
totusi, oricat de putin probabil ar fi, mai e posibil ca sim-ul tau sa fie prea vechi, ma indoiesc ca e asta, dar merita luat in considerare
E dual sim? Incearca cartela sim in ambele sloturi, poate ai nevoie de micro sim, si daca cartela functioneaza in slotul 2 atunci este defect un slot, cel mai bine după verificare dai inapoi telefonul sa si l bage undeva ca te a fraierit, cit ai dat pe el? Ca daca defectul este la unul din sloturile unde intra cartela sim atunci reparatia costă mult, si nu merită sa dai 200 sau mai mult.
Exista termenul. Nu l-as fi folosit daca nu as fi mers eu sa imi schimbe cartela spunandu-mi-se ca e demagnetizata. http://blog-stefan.com/cartela-demagnetizata-ce-pot-sa-fac/
Daaaaaa, exista termenul PENTRU CARTELE...
M A G N E T I C E
sim-ul NU are nici o parte magnetica, OARECARE
https://www.quora.com/What-materials-are-used-for-making-a-SIM-card
NIMIC MAGNETIC, un cip, plastic fire si contacte, ATAT
iar link-ul tau e in blogul cuiva, de acum 2 ani, care s-a dus la un dealer, ALA L-A VAZUT CAT DE PROST E, asa ca i-a bagat o pastila pe gat ca e "demagnetizata" ca sa ii inchida gura, asta in caz ca cel care a scris blogul, de fapt bate campii din prima ca sa atraga cititori
NU am auzit in viata mea de o cartela sim magnetizata/demagnetizata, iar pana la mica noastra contradictie, si blogul aluia, nu as fi crezut ca cineva poate sa considere asa ceva!