| Anonimulnegru a întrebat:

Salut TPU. Am un PC la care dintr-o dată placa video nu mai da semnal la monitor, am un rx 460 și l-am pus în placa video integrata și merge, ce pot face sa meargă iar placa video dedicata?
Dau Funda!

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Incearcă pe un alt pc - dacă e tot așa, fă-i slujba (dădu obștescul sfârșit)

| GPA a răspuns:

De câți Wați ai sursa?

Dai un reset CMOS (scoți bateria), muți placa video dintr-un slot PCI-e în altul, comută switch-ul (vbios mode) plăcii video și scoate câțiva consumatori din carcasă, scoți o memorie, cablurile Sata de alimentare și unitățile Express (dacă ai SSD-uri tip nvme sau alte add-in carduri Express) si folosește un alt port video, testează toate porturile (Display port / HDMI / DVI) și activează în Bios la adapter graphics (first PCI-E/PCI). Dacă tot nu primești semnal video, o poți testa și pe o altă placă de bază și dacă nici atunci nu primești semnal, atunci defectul este pe placa video, iar astfel de defect apare numai în cazul în care faci overclock și crești tensiunea de alimentare fără să ții cont de temperaturi.

Ce ai făcut ultima dată?

| Anonimulnegru explică (pentru GPA):

Nu am făcut overclock, aseară a mers, mă uitam la serial, acum merge pe placa video dedicata

| Anonimulnegru explică (pentru Anonimulnegru):

Integrata