Pai si cu faza cu CASCO? De unde stiu eu ca nu l da dupa furat si mie îmi blochează telefonul, iar el primește altul nou?
OLX sai FB nu sunt site-uri de unde sa cumperi ceva avand siguranta ca functioenaza sau ca cumperi ce-i in poza, fiindca nimnei nu-ti poate garanta asta.
cam 90% din electronicele vandute pe olx si FB sunt fake sau tepe de aceea esti sfatuit sa nu cumperi niciodata online.
Este recomandat sa cumperi NUMAI daca te intalnesti cu persoana care vinde, testezi produsul sa vezi ca merge si apoi ii dai banii.
Olx si FB sunt faimoase deja pentru tepele care se dau. Smecherii au telefoane de unica folosita ca s anul pot fii prinsi si fac poze la aparte scumpe sau iau poze de pe internet si afirma ca sunt ale lor, dar in realitate iti pot trimite o caramida sau un telefon vechi, in locul celui care l-ai platit.
Chiar si de ceri verificare cand vine curierul, tot nu-i treaba curierului sa stea langa tine sa verifiec aparatul sau modelul.
NU cumpara nimic daca nu te poti intalni cu vanzatorul in persoana. Ai grija si mai mergi cu cineva la schimb de bani-marfa, ca poate fugii cu banii tai.
Asta se intampla la aboslut orice marfa electronica, indiferent ca-i vorba de iphone, Samsung, huwaei sau un joc vechi de computer, teapa tot se trage.
Faci un contract de mana, cu data la care faci achizitia. Il verifici inainte de a da banii. Daca il da la furat dupa ce ai platit, atunci mergi la politie.
Nu ai de unde sa tii daca va face asta sau nu.
Nu ai de unde sa stii nici ce-ti trimite. De asta e bine sa-l cumperi dintr-un magazin. Dar daca il iei asa, pastreaza orice act al tranzactiei. Daca te inseala, reclami la politie inselatoria cu toate dovezile pe care le ai.
Pai si in aceste circumstanțe, ce imi ofera siguranta ca imi voi primi banii inapoi? Oare este mai safe sa cumpăr de la un amanet?
Mai bine. Acolo sunt verificate la ei. Si daca nu merge, il primeste inapoi. Daca fac figuri, te ajuta OPC.