| Anonim2007M a întrebat:

Salutare, de curând mi-am cumpărat un Realme GT Master Edition 128GB Rom cu 6GB Ram.
Și am niște întrebări legat de acest telefon, aș vrea să îmi răspundeți mai detaliat, dacă se poate.

1: Am văzut că din setări poți să îți extinzi memoria RAM cu până în 5GB, când și pentru ce ar trebui sa activez această setare și la ce riscuri supun telefonul?

2: Are și Rată de Refresh de 120 hz, la ce riscuri supun telefonul activând setarea? Și când ar fi cel mai bine să o activez?

3: Dacă folosesc Game Turbo îmi va deteriora telefonul?

P.S am cumpărat acest telefon pentru gaming încadrându-ma în buget.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

1. Poti seta inca 2 GB, sa ajungi la 8.
Nu supui telefonul la nici un risc, aloci 2 GB din memoria de stocare a telefonului, pentru a fi folosita ca memorie RAM.
Ai nevoie de mai mult de 6GB RAM in jocuri si aplicatii grafice, la incarcarea texturilor, la crearea efectelor in aplicatii de editare video, etc

2. Seteaza modul Dinamic daca exista, in acest fel va trece pe afisarea cu 120 de cadre pe secunda doar cand/unde e nevoie (in jocuri).
Daca setezi 120Hz fix, ecranul se va improspata de 120 de ori pe secunda si cand nu e nevoie, si bateria se va descarca mai repede.
Deasemenea, telefonul se va incalzi mai tare.
Nu e cazul sa tot schimbi setarea, o pui pe dinamic si ramane asa.

3. GameTurbo inchide procese nefolosite din fundal, pentru a redirectiona toate resursele disponibile spre joc (si a oferi cea mai buna experienta)

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru NLS):

Sa faci swap pe memorie flash este cea mai proasta idee.

In schimb, daca are swap cu zram, e foarte bine.

| Anonim2007M explică (pentru NLS):

Mulțumesc!

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

1 e un artificiu INUTIL, zero risc

2 e făcut să meargă la 120 hz deci nici un risc!

3 nici vorbă

pese - i-ai pus folie?

| doctorandus a răspuns (pentru Bubico2022):

Nu cred ca te pricepi: ROM-ul este scris tot in flash (adica storage).

Acelasi cip de memorie flash contine atat ROM-ul cat si ce denumesti storage.

Si strict vorbind, mobilele nu au memorie ROM sau nu au aproape deloc. ROM cum il folosesti tu este sinonim pentru firmware. Ca descarci un ROM nu inseamna ca descarci memorie ROM. Tehnic vorbind, memoria ROM poate fi scrisa o singura data, dupa care ramane neschimbata.

Cipul nu stie ca exista zona protejata, ea exista doar la nivel de software.

Flash-ul nu e ROM. Poate vrei sa zici EEPROM.

Fac pariu ca tot mobilul tau n-are mai mult de 1 MB de memorie ROM. Iar la modul probabil nu are niciun fel de memorie ROM.

Eu am lucrat cu calculatoare care aveau limbajul de programare inscris in ROM (nu EEPROM). Dar au trecut multi ani de atunci.

Memoria ROM e tehnologie depasita. PC-urile si laptopurile nu mai au firmware-ul in cip ROM de multi ani.