| CosminGK a întrebat:

Salutare. Intenționez să cumpăr o placă video RTX 3080ti in 2 sap. Problema este ca eu in configurația mea actuala am o placa de baza z390 aorus ultra. Aveți idee dacă funcționează aceasta placa video pe placa mea de baza?
Ca restul configurației am i7 9700k și 32gb RAM la 3600 și sursa bonus de 850w.
Pe viitor o sa doresc sa fac upgrade și la procesor și rami cat și placa de baza, dar momentan vreau neaparat sa fac upgrade pentru placa video.
Ofer funda

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Placile de baza (in general) accepta orice placa video. Incompatibilitatea se poate manifesta prin procesul de bottlenek dintre placa video si procesor. In cazul tau ai noroc cu conditia sa ai actualizat BIOS-ul placii de baza. Daca placa de baza functioneaza cu acel procesor inseamna ca are actualizat BIOS-ul si poate folosi procesoare si din generatia a 8-a si a 9-a.

5 răspunsuri:
| CosminGK explică (pentru Salontanul):

I-am dat ultima versiune de bios, deci sa înțeleg ca merge RTX ul pe z390 aorus ultra. Mulțumesc mult

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru CosminGK):

Da! De functionat functiona, dar putea sa se incurce cu procesorul (bottlenek) si am verificat pe un site, si nu-mi da eroare dar m-a atentionat cu privire la BIOS. Poti verifica si tu: https://pcpartpicker.com/list/

Salontanul

Apropo! Nu este necesar sa pui toate elementele. Te atentioneaza dupa ce ai pus procesorul si placile.

| CosminGK explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc mult.

Salontanul

Cu placere!