| VVolfy a întrebat:

Salutare, Mă numesc Wolfy, Și aș dori să mă ajutați. Într-o zi (ieri) un bou (eu) și-a scăpat telefounul pe beton, iar apoi când îl ridică vede un ecran spart și niște pete de culoare neagră de stare lichidă, faza e că acest bou (tot eu) nu știe cum să-l repare, da mârlanu' vrea să-l repare da mai vrea și să nu strice nici un ban, că na... bouu nostru are 11 ani (eu)

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Chihaialexs a răspuns (pentru Violleta2022):

Dacă părinții lui i-au dat voie cu telefonul mobil înseamnă că sunt de acord cu acest lucru. În privință cu faptul că nu are nevoie de el depinde. Există situații în care sigur va avea nevoie de el și nu se pune problema că e prea tânăr.
Se poate observa că sunteți destul de închisă la minte si nu sunteți dispusă să acceptați că toți copiii din ziua de azi sunt influențați de tehnologie din toate părțile.

| Chihaialexs a răspuns:

Iți recomand să le spui cât mai devreme. Nu iți cunosc părinții, dar majoritatea preferă adevărul (chiar dacă nu e cel mai bun) peste o minciună.

| Protegent a răspuns (pentru Violleta2022):

Hai nu zau... si ce vrei sa le faci copiilor mici acum? Sa n-aiba acces la PC, internet, sau telefonie? "Copiii n-au nevoie de telefon"... sa mori tu? Si atunci la ce s-au tot creat aplicatii si jocuri sigure si distractive pentru ei, daca tu spui ca "ei n-au nevoie". Acuma toti copiii traiesc cu telefoanele in mana, mai ales de la 5-6 ani. Eu cred ca tu traiesti intr-o epoca in care pentru tine tehnologia inseamna "NIMIC", "OTRAVĂ". Si apropo, efectele tale asupra creierului sunt rar intalnite. In plus, pe nimeni nu il interesează efectele tale, pentru ca nu poti sa stii la cine apar. Daca folosesti telefonul intr-o limita normala, normal ca telefonul nu o sa iti faca rau.

"N-ai tu nevoie de telefon". Da, sigur, se vede cat de inchisa la minte puteti fi.

In al doilea rand, eu nu inteleg ce aveti cu varsta lui pe forumul asta:"Inca ceva: contul tau pe acest forum este ILEGAL!
Scrie clar cand iti faci contul, ca trebuie sa ia 12 ani impliniti, ori tu ai doar 11.
Asadar, ai incalcat legea si regulile forumului. Adminul este notificat!"

"ILEGAL" ar insemna un cont care posteaza intrebari si raspunsuri abuzive, sau totodata care promoveaza spamul, hotia, alcool-ul sau alte prostii.

Si pe cine naibii l-o interesa varsta minima? Pe YouTube sunt o gramada de copii de varste similare, poate chiar mai mici care fac canale si posteaza. Sau pe Facebook la fel, am in lista mea de prieteni mai mult de 60-70 de persoane care sunt copii.

Si apropo, faza cu adminul. Mi-se pare o tampenie, o tampenie foarte mare, sa spuneti ca îi semnalati contul admin-ului. In primul rand, pe site-ul asta pot fi mult mai multe persoane de varsta sa, la care admin-ul nu mai are nicio reactie.

Eu v-as ruga sa fiti mult mai corecta si mai deschisa atunci cand scrieti raspunsuri din astea pentru. ca mai mult prin raspunsurile voastre nu ajutati, ci faceti mai mult rau persoanelor care posteaza intrebari.

| Protegent a răspuns:

Spune-le parintilor ca l-ai spart. E singura solutie.