Nu conteaza daca incarci zi de zi, inseamna ca pe tine bateria te tine o zi si nu 2. Ideea este sa o lasi sa se descarce pana la 20% si sa o incarci pe la 80% - 90%
Se zice... numa' timpenii "se zic" si nu au nici un fundament in realitate. Uite, telefon de doi ani jumatate, incarcat cam o data la o zi jumate'-doua de la 0-2% la full, inca are bateria peste 90% din capacitatea nominala.
Bateria se degradeaza cu fiecare ciclu de incarcare deci tine ami putin decat a tinut la ultima icnarcare, un ciclu ar fi 0-100, daca o incarci cu 50% se pune ca jumatate de ciclu si oricum o sa faci 2 de 50% deci unul complet intr-o zi oricum ca altfel ramai fara baterie.
In general descarcarea pana la 0 si incarcarea pana la 100 tinde sa puna putin stres pe baterie deci nu e ideal. Din cate am tot citit pe net bateriile LI-ion tind sa fie cel mai ok la 50% deci daca ai mereu un incarcator pe langa tine aia de incarcatura ideala. In plus daca nu ai nevoie de fast charge cu adevarat e recomandat sa nu folosesti functia.
Sincer, nu cred ca are sens sa te chinui ca nu o sa reusesti sa o incarci cate putin de multe ori pe zi sa o tii la 50-60%, e un produs car e facut sa se uzeze. Scade luminozitatea ecranului, fereste telefonul de temperaturi prea scazute sau prea mari si o sa fii ok..cand se strica iti iei alt telefon si aia e. Oricum telefonul o sa cedeze cel mai probabil inaintea bateriei.
Eram doar curios sa vad ce ziceti ca oricum incarcam si eu pe la 10% sau mai putin si nu aveam nici o treaba
Astea sunt povești (vechi ca bateriile telefoanelor). Microprocesoarele moderne se ocupă ele de tot, automat și corect
Si asta e o mare prostie. Eu am incarcat cu incarcator ne-standard intotdeauna. Uneori mai rapid, alte dati mai lent ca ala standard. Nici o problema.
Daca il incarci zi de zi ori bateria este deja slaba ori stai prea mult pe el. Se uzeaza mai repede.
Salut, nu ar trebui sa te preocupe aceste probleme, deoarece nu este nimic adevarat, durata de viata a bateriei este contorizata in incarcarea de la 0-100 %, iar lucrul de care ar trebui sa tii cont este sa folosesti incarcatorul si cablul original.