| Adry05 a întrebat:

Vreau să-mi iau un iphone de pe un site de pe care n-am mai comandat până acum. Siteul pare legit, am mai căutat și păreri dar am totuși dubii.
Am posibilitate de verificare a coletului la sosire, ce ar trebui să verific atunci repede să știu că e totu în regulă?

Răspuns Câştigător
| Lucian4 a răspuns:

Plata ramburs e o solutie mai sigura pentru care care nu au incredere in plata online. Prin plata ramburs 1. tu ai produsul pe care il vrei si 2.firma face o vanzare curata, nu inșeaciune (solutie win-win). Chiar si site-ul de pe care ai cumparat recomanda plata ramburs

20 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Sa ai telefon, nu săpun, pietre sau mai știu eu ce laughing

| danbnz a răspuns:

Mai bine cumperi de la un magazin fizic care asigura si service.

| Adry05 explică (pentru danbnz):

De ce să dau vreo 600-700 lei în plus pe același telefon? Considerând că siteul e în regulă și primesc ce trebuie? oferă și garanție oricum

| danbnz a răspuns (pentru Adry05):

Si nu ti se pare dubioasa diferenta asta atat de mare?

| xsl1ck a răspuns:

Iti recomand sa comanzi online de pe site-uri cu feedback pozitiv si nu de la boti, site care are vechime, experienta.
Nu-ti recomand sa iei din site-uri din primul click intrat. Unele s-ar putea sa-ti dea telefonul si sa-ti mai puna o suprataxa navala avand in vedere ca te-ai dus pe siteuri din Europa.

| Panamax a răspuns:

Eu am comandat pe 220Volt.ro.Au preturi ok dar livreaza in 3-4 zile.Telefoanele vin sigilate nu ai ce sa verifici.

| Adry05 explică (pentru Panamax):

Am văzut că mulți se plângeau că nu le venea comanda

De ce mai puneam întrebarea asta?! laughing)

| Adry05 explică (pentru xsl1ck):

Păi aia e, că am găsit pe ici și colo păreri pozitive, ba pe grupuri app pe Facebook, ba pe un forum total separat de site, deci totul pare legit. Dar să fiu eu sigură și la verificare ca după să nu mă chinui să-l dau înapoi

| Panamax a răspuns (pentru Adry05):

Ideea este ca nu platesti nimic inainte, iar un Iphone 11 este cu 400 de lei mai ieftin.Vine cu factura si garantie.Iar factura este cu tva separat, lucru foarte important daca il cumperi pe firma, nu sunt morti de foame care au firme neplatitoare de tva.

Am fost prea succint si cred ca nu m-am facut bine inteles.
Tu ai intrebat ce sa verifici, nu daca e dubios sau nu.

Diferenta e prea mare... din punctul meu de vedere e ceva la mijloc mai mult ca sigur.
Mie imi cam miroase a produs care nu e destinat pentru Europa sau o replica a telefonului respectiv sau componente ieftine care difera de specificatiile originale (alt procesor, alta camera foto samd)
Altfel nu se explica diferenta atat de mare de pret si de ce nu dau buzna oamenii sa cumpere mai ieftin.
Parerea mea.

Am vazut din intrebarile tale despre ce site e vorba.
L-am verificat si eu pe net, review-uri samd... ceva pute acolo!

Au minim un an vechime, iar prețul per telefoane este totuși ridicat, mă gândesc că reclama cineva într-un an, nu?!
am găsit și reviewuri de la oameni care au zis că au primit produsele și totu ok, toate reviewurile negative vin de la persoane care n-au cumpărat dar își dau cu părerea fiind sceptice de preț.
De ce nu se înghesuie lumea? Pnetru că uite ce se întâmplă când găsești un astfel de magazin laughing ți-e frică și preferi să dai mai mult la un magazin mare. În plus, poate nu mulți se apucă să caute și alte magazine și cumpără de unde știu din prima : altex, eMAG etc. cum era și eu să fac până mi-a sugerat cineva acest site
Iphone pe care vreau eu să mi-l iau mi-a zis cineva că de unde sunt aduse ar costa 2400 lei, la ei e 2900, pe eMAG e 3400. Mie-mi miroase a adaos uriaș, nu a țeapă. Oricum mi-am comandat deja. Revin și cu părere legit, nu doar din ce cred după propriile suspiciuni fără să am dovezi
Apreciez implicarea dar cred totuși că ar trebui să nu mai fim sceptici la orice din orice. Nici să cumpără orbește, dar totuși nici să nu mai dăm șansă și la afaceri mai mici.

Baftă!

| Lucian4 a răspuns:

Daca te uiti la 'detalii de contact', pe website de pe care ai spus ca vrei sa comanzi scrie clar ca 'plata se face numai cu numerar la curier'..., deci folosesti plata ramburs. Asa e o situatie win-win. In comentarii vad ca se vrea cresterea neincrederii in siguranta ta de a cumpara un lucru online! Nu stiu preturile de tel, cu cat e mai ieftin pe acel site fata de concurenta

Am luat în final, all good, telefonul complet nou, original și fără nicio problemă, toate testele făcute, 400 lei mai ieftin decât restul magazinelor, colet deschis la livrare, husă și folie de sticlă cadou. big grin Așa ca să nu mai crezi la prima vedere despre orice site că pute

| Adry05 explică (pentru Lucian4):

Scuze dar chiar nu înțeleg adăugirea cu plata ramburs și mai ales de ce e win-win? poți detalia te rog?

| Adry05 explică (pentru xsl1ck):

Mersi, am luat deja de la ei, telefonul e perfect în regulă, original și tot ce mai trebuie.

Ma bucur pentru tine, sa-l folosesti sanatoasa.
La cate tepe se dau pe net nu e rau sa fii sceptic.
O fi fost un black friday nedeclarat... sau vreo strategie de marketing pentru cresterea numarului de clienti si implicit numarul de review-uri pozitive.
E si asta o cale de ati promova afacerea in loc sa dai banii la google ads.

Mulțumec, nici eu nu cumpăr chiar de oriunde, dar găsind confirmări, chiar și câteva + faptul că e totuși firmă și nu persoană fizică pe olx + deschiderea coletului mi-a dat încredere.
Nu-mi prea pasă ce strategie au cât timp eu am benefiu, adică un telefon mai ieftin laughing) la fel cum nu-mi pasă nici că efirmă neplătitoare de TVA, asta îi afectează strict pe ei...

| Adry05 explică (pentru Lucian4):

Au doar plată ramburs, nu că recomandă laughing