| Andreiu201 a întrebat:

As dori niste sugestii pentru un butuc la rockrider 540 va rog.

5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce butuc breh, unde? Ai butuc spate, butuc fata. Ar fi o idee sa zici si un buget... ce alte schimbari ai mai facut... cit vrei sa topai cu bicla aia. Treburi de astea. DETALII le zice.

| Neimportant a răspuns:

Pentru Rockrider 540, îți recomand un butuc Shimano Deore sau SLX, ambele oferind performanță solidă și fiabilitate în condiții variate. Dacă vrei ceva mai ușor, un butuc DT Swiss 350 poate fi o opțiune excelentă, având un raport calitate-preț bun. Asigură-te că alegi un butuc compatibil cu sistemul tău de roți (9 sau 10 viteze) și cu tipul de discuri de frână (centre lock sau 6 șuruburi).

| Andreiu201 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu e problema de bani sa fie rezistent atât.

| Andreiu201 explică (pentru Neimportant):

Eu am 10 viteze pe bicicleta

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andreiu201):

Ok. Dar cum ziceam... CARE BUTUC? Ai butuc fata, butuc spate, si uneori se mai refera unele site-uri si la axul pedalier ca butuc.
Uite, un cuplu fata-spate foarte ok:
Fata - https://www.emag.ro/......D7DDLYYBM/
Spate - https://www.emag.ro/......DK8W5RMBM/
Cel mai bine ai intreba la Decathlon saaau te-ai uita bine pe site-urile nemtesti (inclusiv Amazon, eu mi-am comandat sa cu 280 RON si la noi era vreo 670) dupa butuci ca lumea gen Deore XT, eventual schimbi rotile cu totul daca vrei sa stii o treaba. Daca nu e problema de bani, o furca noua si chiar roti/cauciucuri pot reprezenta o diferenta ca de la cer la pamint. Eu am o bicla din 2014, fiind al doilea proprietar, si nu as schimba-o nici cu 2 noi. Ea initial era 2X10 cu furca cu arc si ceva roti+cauciucuri so-so, frine pe disc mecanice, acum am 3x9, roti si cauciucuri mult mai ok pentru asfalt dar cu care fac treaba buna si in offroad, roti si butuci schimbati, frine hidraulice, furca pe aer Rockshox Recon. ST 540-ul e o platforma ok, poti sa ii aduci mult mai multe imbunatatiri decat doar butuci noi. Daca zici ca banii nu-s problema, go wild!