| 1Voineoska1 a întrebat:

Atentie aceasta nu este o tema! Trebuie sa fac un eseu despre "Calitatea produselor". Vreo idee ceva d ela acresa pornesc? big grin as fi recunoscatoare! FUNDA cel mai bun raspuns!winking

Răspuns Câştigător
| ஐღArinaღஐ a răspuns:

Oricum,nu mai conteaza, esti claasa a 3-a asa ca uite aici, dar nu scrie totul, doar alege de ce ai nevoietonguerobleme de bază ale calităţii produselor
1. 1 Calitatea, noţiune concretă complexă, dinamică.

Notiunea de calitate a produselor şi problemele legate de realizarea acesteia i-au preocupat pe oameni cu mult timp în urmă. Dupa unii autori, cuvântul "calitate" sau "qualitas" işi are originea în latinescul "qualis" care are înţelesul de fel de a fi.

Literatura de specialitate furnizează un numar considerabil de definiţii date conceptului de calitate. Dupa unii specialişti, calitatea produselor este considerată satisfacerea unei necesităţi; gradul de satisfacere a consumatorului; conformitatea cu caietele de sarcini; ansamblul mijloacelor pentru realizarea unui produs viabil; un cost mai mic pentru o utilizare dată.

Î n activitatea practică, pentru definirea calităţii se utilizeaza o serie de termeni ca, de exemplu:

-calitatea proiectată (calitatea concepţiei) reprezintă măsura în care produsul proiectat asigura satisfacerea cerintelor beneficiarilor si posibilitatea de folosire, la fabricatia produsului respectiv, a unor procedee tehnologice rationale si optime din punct de vedere economic;

-calitatea fabricatiei desemneaza gradul de conformitate a produsului cu documentatia tehnica. Acesta se realizeaza in productie si este determinata de procesul tehnologic, echipamentul de productie, activitatea de urmarire si control, manopera, etc.

-calitatea livrata, reprezentand nivelul efectiv al calitatii produselor livrate de furnizor.

Pe masura dezvoltarii productiei industriale, pe masura cresterii si diversificarii cererii de productie, notiunea de calitate a produsului a evoluat si s-a diversificat, vorbindu-se despre:

-"calitatea potentiala", reprezentand calitatea produsului dupa proiectare, inainte de asimilarea lui in fabricatie;
-"caliatea partiala", reprezentand raportul dintre calitatea obtinuta si cea ceruta;
-"calitatea realizata", acea calitate rezultata in urma verificarii la capatul liniei de productie.

-"calitatea asigurata", calitatea care rezulta pe baza unui program unitar cuprinzand toate activitatile de control ale calitatii (prevenire, masurare si actiune corectiva)

-"calitatea totala", in care se integreaza gradul de utilitate, economicitate, estetica, etc.

Calitatea reprezinta ansamblul de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu care ii confera acestuia proprietatea de a satisface nevoile exprimate sau implicite.

Pentru succesul deplin al unei firme, aceasta trebuie sa ofere produse sau servicii care:
1). Sa satisfaca o necesitate, o utilitate sau un scop bine definit
2). Sa satisfaca asteptarile clientului
3). Sa se conformeze standardelor si specificatiilor
4). Sa se conformeze masurilor legale si altor cerinte ale societatii
5). Sa fie disponibile la un pret competitiv
6). Sa fie furnizate la un cost care aduce profit

Intregul profit al factorilor care afecteaza calitatea serviciilor si produselor (factori tehnici, administrativi si umani) trebuie orientat spre reducerea, eliminarea si cel mai important, prevenirea deficientelor de calitate.

Pentru a obtine maximul de eficacitate si pentru a satisface asteptarile cumparatorului, este esential ca sistemul de conducere a calitatii sa fie adecvat tipului activitatii si produsului sau serviciului oferit.

Un sistem de conducere a calitatii are doua aspecte interdependente si anume:
1). Nevoile si interesele companiei respectiv atingerea si mentinerea calitatii dorite la un cost optim

2). Nevoile si asteptarile cumparatorului; pentru cumparator exista o nevoie de incredere in posibilitatea firmei de a furniza calitatea dorita.

Calitatea produsului se realizeaza in procesul de productie insa se constata in procesul de consumare a acestora. De aceea se impune evidenţierea deosebirilor dintre calitatea producţiei şi calitatea produselor.

Obţinerea unei calitati satisfacatoare implica parcurgerea ansamblului de activitati din "spirala calitatii", pornind de la prospectarea pietei si sfarsind cu activitatea de analiza, incercari, desfacere si service.

Spirala calitatii reprezinta un model conceptual al activitatilor interdependente care isi exercita influenta lor asupra calitatii unui produs sau servicii in intreaga desfasurare a fazelor incepand cu identificarea nevoilor pana la evaluarea satisfacerii lor.

12 răspunsuri:
| ஐღArinaღஐ a răspuns:

Ba da este, pentru ora de Tehno, si noi am avut..de ce nu cauti pur si simplu pe google "Calitatea produselor referat"?

| 1Voineoska1 explică (pentru ஐღArinaღஐ):

Chiar nu este pentru tehno eu sunt abia clasa a treia si am fost pedepsita de catre matusa mea, profesoara de tehno, care mi-a dat pedeapsa (pentru mine este mai mult o provocare.)sa fac un referat despre calitatea produselor cica o lectie pe care ea a facut-o cu copii ei la clasa si care sustine ca mi-a zis-o si mie intr-o zi(probabil in ziua in care ea a venit la noi, iar eu ascultam muzica in casti si matusa mea vorbea)

| ஐღArinaღஐ a răspuns (pentru 1Voineoska1):

Pai eu sunt in clasa a-VI-a si ni-a dat tema asta.Si de unde crezi ca si-au luat ceilalti copii referatul, de pe net.Cauta pe googlebig grin

| 1Voineoska1 explică (pentru ஐღArinaღஐ):

Am cautat dar nu gasesc nimic complex

| ஐღArinaღஐ a răspuns (pentru 1Voineoska1):

Pai mi-ar placea sa ti-l dau, dar nu am chef sa scriu doua pagni de referat...scuzehappy

| 1Voineoska1 explică (pentru 1Voineoska1):

A
uzi arina, dar daca tu zici ca ai cautat pe net referatul, profesoara nu si-a dat seama ca e luat dupa net?

| 1Voineoska1 explică (pentru ஐღArinaღஐ):

Pai nu trebuie atat de mult, ma multumesc si cu o jumatate de pagina

| ஐღArinaღஐ a răspuns (pentru 1Voineoska1):

In primul rand nu ai de unde sa scrii fara sa cauti de pe net...pentru ca nu e in carte si nu poti sa faci, pur si simplu un referat bun, fara sa stii dimic din domeniu.De ex la istorie ne-a dat sa facem proiect de 1 Decembrie, iar doi colegi au luat acelasi lucru de pe Wikipedia, iar proful nu a zis nimic.A da, si numele se scriu cu litera mare, Voineoska

| 1Voineoska1 explică (pentru ஐღArinaღஐ):

Nu eu mi-am facut contul, fratele meu mi l-a facut

| ஐღArinaღஐ a răspuns (pentru 1Voineoska1):

Ziceam de numele meu, Arina se scrie cu litera marebig grin

| ஐღArinaღஐ a răspuns:

Mersi de fundabig grin

| 1Voineoska1 explică (pentru ஐღArinaღஐ):

Cu placere! happy :* big grin