Incearca sa faci un fel de orar pe zile
in ziua... dormi... ore
mananci... minute
inveti si faci temele la materia x pentru... minute
la materia y pentru... minute
etc.
pauza de relaxare... minute dupa fiecare sarcina sau cum vrei tu
plus ca nu trebuie sa le faci pe toate in acelasi zi. In ziua x iti faci temele la materiile alea si inveti un cantec, in ziua y faci alte teme si mai incerci sa inveti cantecul etc. Poti incerca sa iti mai faci din teme si in pauze dupa fiecare ora, sau sa inveti cantecele
sfaturi pentru a invata cantecele:
daca ai melodia cantata de cineva (chiar si de tine) asculta noapre in somn la casti.
canta in timp ce citesti versurile si optional mai auzi pe cineva cantand.
pentru ca memorezi pana la 80% ce auzi vezi si faci in acelasi timp
Buna,mai important sunt tezele, petrecerile/zilele de nastere poti sa le lasi si la anul viitor. Explica-le tuturor ca trebuie sa studiezi pentru teze si este foarte important.
Păi si daca are teze, gata, nu mai are viata, nu mai poate iesi nicăieri? Trist...
Stiu ca mai importante sunt tezele și ma pregătesc pentru ele. Totuși, nu pot lasa aniversarea aceea pentru la anul deoarece este ziua Bff-ului meu și... Intelegi tu
Treaba ta, ori dai tezele si treci clasa, ori ramii clasa si te duci la aniversare
Really? Deci gata cu viata de pe cls a 5a. pana la facultate nu mai faci nimic. ca doar teze... A, dar stai! La facultate sunt sesiuni! GATA, DE PE A 5A NU MAI PUPAM VIATA! CU BURTICA PE CARTE... Dragule, în viata conteaza sa faci ce iti place si sa te axezi pe chestiile pe care le iubesti si cu care ii poti ajuta pe altii. Dar in Romania nu prea poti..Sistemul e praf.
Da. Înveți pentru ele, dar nu te izolezi de lume și viata ca doar ai de dat teze. Bucura-te de aniversare, nu inseamna ca daca mergi la petrecere, nu vei mai trece clasa. Sa stii ca iubitul nostru creier are nevoie de relaxare si detașare pentru a sedimenta informațiile. Deci petrecere frumoasa si baftă la teze!
Ba frate nu totul se invarte in jurul scolii. Daca e atenta la ore macar putin reuseste sa faca ceva la teze, iar daca mai si invata cat poate ia tezele cu bine. Ziua are 24 de ore. Nu doarme mai mult de 12 ore deci sa zicem ca 12 ore e treaza, 5-7 e la scoala, in rest mai are aproximativ 6 ore in care se pregateste de scoala, e pe drum, mananca si are timp si sa invete si sa se odihneasca. Plus ca nu cred ca doarme 12 ore, dar pana adoarme, isi face rutina de seara si toate cele trece timp
Chiar asa este. Eu dorm 8 ore, 5-6 sunt la scoala, si restul de 10-11 ore sunt libere. In cele 10-11 ore pot citi, manca, distra, invata si relaxa.
Davyduchiha2001 întreabă: