| LastMimzy a întrebat:

Buna,
Am vazut la tv un documentar cu invatarea in somn.De exemplu te inregistrezi spunand o formula la fizica si ii dai drumul inregistrarii toata noaptea in timp ce dormi, iar dimineata cand te trezesti stii formula respectiva...voi ce parere aveti?

8 răspunsuri:
| DyaNa1337 a răspuns:

laughing) un'te crezi? in dexter? laughing) e vrajeala get over it

| SPOONM8 a răspuns:

Aceasta chestie este luata din filme si prostii, e doar un mit, ai adormit vreodata cu o melodie ascultand-o la casti? ai stiut-o cand te-ai trezit dar fara sa o asculti frecvent? nu cred...mai bine inveti si pui sub cap ciorna/caietul/cartea de pe care ai invatat si retii mai usor sau mergi la farmacie si iti cumperi ceva pastile pentru memorie.

| BlackRipper a răspuns:

Am auzit și eu despre metoda aceasta, dar mie mi se pare o prostie. În somn, activitatea creierului conștient se reduce foarte mult, deoarece trebuie să se odihnească după o zi de funcționare. Toate simțurile sunt apoape blocate, deci nimic nu mai intră. Așa că auzul nu mai funcționează.
Am auzit totuși despre o metodă pe care o poți folosi când ești treaz. Nu am cercetat-o prea mult, dar se numește „starea alfa". Trebuie exersată o vreme și îți „deschide" creierul. Memorezi orice doar citind informația o dată.
ATENȚIE! Nu recomand metoda, e garantată dar distruge creierul, capacitatea de învățare normală și atenția. Totuși, dacă dorești să afli mai multe, dăi un search pe google, găsești imediat o tonă de informații.

| noktambul a răspuns:

Hai sa fim seriosi! Ar crapa lumea de "inteligente" nascute peste noapte! O forma mecanica de invatare niciodata nu va putea inlocui adevartul acces la cunostere. La ce iti foloseste faptul ca ai inregistrat mecanic ca E = mc2 daca nu ai habar ce inseamna E si ce inseamna m si inseamna c2.

| LastMimzy explică:

Nu ma intereseaza forma asta de "invatat".pur si simplu vreau parerea voastrahappy

| suffarstar a răspuns (pentru BlackRipper):

Nu am gasit nimic care sa o recomande ca fiind nociva. Cam peste tot spune ca e benefica, nu spune nimic de efecte adverse.

| stefytzasmekerytza99 a răspuns:

Am incercat si eu si e o porcarie! Invat mult mai repede daca citesc odata lectia in clasa decat daca ma inregistrez si o pun in timpul noptii. tongue

| stefytzasmekerytza99 a răspuns:

O metoda buna de invatare daca nu iti intra ceva in cap este sa transpui lectia intr-o melodie care iti place.Bine la mine nu prea functioneaza decat la istorie pentru ca ma plictiseste si singurul mod in care pot invata e asa.Altfel nu imi intra in cap.Dar la restul daca am citit o data lectia in clasa deja o stiu de nota 7-8 cel putin daca o citesc de 2-3 ori deja o stiu de 10.