Aceasta chestie este luata din filme si prostii, e doar un mit, ai adormit vreodata cu o melodie ascultand-o la casti? ai stiut-o cand te-ai trezit dar fara sa o asculti frecvent? nu cred...mai bine inveti si pui sub cap ciorna/caietul/cartea de pe care ai invatat si retii mai usor sau mergi la farmacie si iti cumperi ceva pastile pentru memorie.
Am auzit și eu despre metoda aceasta, dar mie mi se pare o prostie. În somn, activitatea creierului conștient se reduce foarte mult, deoarece trebuie să se odihnească după o zi de funcționare. Toate simțurile sunt apoape blocate, deci nimic nu mai intră. Așa că auzul nu mai funcționează.
Am auzit totuși despre o metodă pe care o poți folosi când ești treaz. Nu am cercetat-o prea mult, dar se numește „starea alfa". Trebuie exersată o vreme și îți „deschide" creierul. Memorezi orice doar citind informația o dată.
ATENȚIE! Nu recomand metoda, e garantată dar distruge creierul, capacitatea de învățare normală și atenția. Totuși, dacă dorești să afli mai multe, dăi un search pe google, găsești imediat o tonă de informații.
Hai sa fim seriosi! Ar crapa lumea de "inteligente" nascute peste noapte! O forma mecanica de invatare niciodata nu va putea inlocui adevartul acces la cunostere. La ce iti foloseste faptul ca ai inregistrat mecanic ca E = mc2 daca nu ai habar ce inseamna E si ce inseamna m si inseamna c2.
Nu am gasit nimic care sa o recomande ca fiind nociva. Cam peste tot spune ca e benefica, nu spune nimic de efecte adverse.
Am incercat si eu si e o porcarie! Invat mult mai repede daca citesc odata lectia in clasa decat daca ma inregistrez si o pun in timpul noptii.
O metoda buna de invatare daca nu iti intra ceva in cap este sa transpui lectia intr-o melodie care iti place.Bine la mine nu prea functioneaza decat la istorie pentru ca ma plictiseste si singurul mod in care pot invata e asa.Altfel nu imi intra in cap.Dar la restul daca am citit o data lectia in clasa deja o stiu de nota 7-8 cel putin daca o citesc de 2-3 ori deja o stiu de 10.