Depinde ce vrei sa faci dupa...
Fara practica nu prea merita nici una, iti va trebui si experienta in domeniu pentru a face cariera.
Pai daca merg pe profil din asta, cu siguranta dupa as face tot ceva de genul... Acolo nu se face practica? ( fac referire la astfel de profile)
Daca tu crezi ca meriti cu adevarat o diploma universitara, mergi la o facultate de stat. Daca nu, mai gandeste-te ce sa faci.
Personal, am o parere proasta despre TOATE universitatile particulare pentru ca nivelul mediu de pregatire a absolventilor e ff scazut. In general, produc someri de lux.
Orice universitate care inmatriculeaza studenti FARA EXAMEN DE ADMITERE si ii cara pana la absolvire ca sa incaseze de la ei taxele scolare anuale nu pare a fi o institutie de invatamant preocupata de calitatea absolventilor. Cei 200 lei taxa de incriere (la Dimitrie Cantemir, 2016) seamana a jecmanire avand in vedere ca acel "concurs de admitere" consta in introducerea intr-o baza de date a numelui si mediei de la BAC si cam atat, ca restul face un programel cat se poate de simplu, in cateva secunde. Ar mai fi verificarea existentei la dosar a tuturor documentelor, pe care o face o secretara.
Prin comparatie dau, fara nume, cateva date despre o anumita institutie de invatamant de stat:
- taxa de inscriere = 100 lei;
- se sustine un test de limba straina (admis/respins);
- se sustine o proba scrisa la mate-fizica;
La calculul mediei, proba scrisa are ponderea 90% iar media de BAC doar 10%. Deci, institutia alege viitorii studenti conform capacitatii lor in principalul domeniu de interes. Ce conteaza ca un anume candidat a luat bacul cu medie f. mare si e zero barat disciplinele care se vor studia intens in institutie?
E de asteptat, zic eu, ca intre calitatea celor admisi la cele doua universitati sa fie o diferenta usor sesizabila, care se amplifica foarte mult pana la absolvire. Angajatorii stiu asta.
Concluziile le tragi singur(a).
Eu sunt de parere ca nu conteaza ca e privata sau nu. conteaza sa inveti tu ceva daca vrei...
Multumesc de raspuns
Ai dreptate, teoretic asa e. Practic insa, lucrurile stau altfel. Oare de ce de la unele licee iau bac-ul peste 90% si de la altele 0%? Cam la fel sta treaba si cu nivelul de pregatire al absolventilor diverselor universitati.
Te poti insa autosugestiona ca, fiind chior in tara orbilor, ai o vedere exceptionala!