| adelinazrsh a întrebat:

Cine imi poate spune un citat care il reprezinta sau nu neaparat citat, o descriere personala. As vrea sa vad (ca pentru hranirea curiozitatii mele) ce parere au oamenii despre ei insusi.

Răspuns Câştigător
| SirGilbert a răspuns:

Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi plac mai mult cainii!

Totul se iarta, nimic nu se uita!
In viata e bine sa fii bland ca un miel, dar cand in jurul tau sunt lupi e bine sa fii leu!

Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala.

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

*ei înșiși (reeditează-ți postarea, dacă vrei!)

| adelinazrsh explică (pentru floresdemayo):

Imi cer scuze, greseala mea. Insa, cu ce te incalzeste ca m-ai apostrofat?
Plus, eu cand am folosit termenul asta (mereu il folosesc pe "insusi") nu mi s-a facut vreo remarca ca si cand ar fi fost o greseala.

| M25M a răspuns:

"Vei fi cu atât mai fericit, cu cât va trăi mai mult în tine copilul ce ai fost." N.Iorga

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru adelinazrsh):

Ei, aș! Te-ai supărat. Draga mea, învață că nu orice observație are (drept scop!) jignirea. Nu ți-am făcut-o cu intenția de a te răni în orgoliu, ci din dorința de a te îndrepta, fiindcă, în mod sigur, în viață, te vei întâlni cu situații asemănătoare.
Recunoști că îl folosești mereu, însă trebuie să fii atentă atunci când folosești adjectivul pronominal de întărire. Adu-ți aminte că acesta se acordă în persoană, gen, număr şi caz cu substantivul sau pronumele pe care îl determină.

Când ai folosit "însuși" te-ai referit probabil la "EL însuși" (pers III, singular, masc), dar AICI era vorba de "oameni", deci de "EI înşişi" (pers.III, plural, masc)

Masculin (singular)

eu însumi (mie însumi)
tu însuţi (pe tine însuți)
el însuşi (lui însuși)

Masculin (plural)

noi înşine (nouă înșine)
voi înşivă (vouă înșivă)
ei înşişi (pe ei/lor înșiși) → în cazul de ACUM!

Feminin (singular)

eu însămi (mie însămi)
tu însăţi (pe tine însăți)
ea însăşi (ei însăși)

Feminin (plural)

noi însene
voi însevă
ele înseşi (însele)