| AAALEXAAANDRUUU a întrebat:

Buna dimineata TPU! Rog seriozitate pentru cei care stiu raspunsul corect, nu pentru comentarii doar ca sa se afle unele persoane in treaba Am voce pentru genul de muzica populara, dar nu prea imi iese ceva si anume, sa zicem ca eu cant foaie verde foaie lataaaa si la sfarsit trebuie sa continui cu acel aaa ca sa zic asa si ma repet, nu prea imi iese. Ce pot face sa imi iasa?

Răspuns Câştigător
| Doctorfishadi a răspuns:

Salut! Si eu m-am apucat de muzica acum, la aproape 20 de ani happy.La mine este alta problema, am o voce senzationala, dar falsam si inca falsez, nu stiam sa controlez tonul vocii si daca nu stii pe unde sa ii arati vocii sa se duca, nu iti aflii niciodata limitele.La mine a fost si inca este dificil cu tonul, de aceea mi-am luat o chitara, iti zic ca dupa ce inveti sa canti la ea, pur si simplu ea te invata singura cum sa canti vocal, daca gresesti iti dai seama ascultand-o pe ea.La fel si cu ce zici tu, iti trebuie un aaa pe vibratto cred.Adica in timp ce zici aaa,vocea sa vibreze la fiecare a, sa se auda usor sacadat. Daca ai avea un instrument l-ai auzi si ti-ai dezvolta vibratto-ul, studiaza pe net cum fac si eu, teorie muzicala si uita-te la videoclipuri, o sa te ajute.Cauta pe youtube Diana Pap si fa vocalize cum face ea in clipuri.Pe mine m-a ajutat mut sa inteleg muzica, si mi-am dat seama alaturi de ea ca nu am ureche muzicala, am doar voce, si asta o capeti numai prin vocalize, daca nu te nasti cu ea.Sa canti nu trebuie sa ai ceva anume neaparat,numai sa stii sa canti,ca daca te pune unul sa deschizi gura si zice ca suna oribil, asta nu inseamna ca nu ai voce, inseamna ca o iei razna din cauza urechii, asculta cu atentie si imita cu atentie, in timp reusesti.Ca sa iti dau dovada de perseverenta, eu m-am apucat de chitara acum nici 3 saptamani, azi stiu sa cant 4 cantece si deja la primavara am trupa rock laughing! Unii mi-au zis ca-s nebun, ca invat prea repede, nu stiu cat talent am, dar stiu cata munca depun, la inceput faceam peste 12 h de chitara pe zi, mi s-au umflat degetele, spart unghiile, dar continui.Cand nu pot sa fac ceva,nu zic,aaa este prea greu domne nu pot,zic "super trebuie" ceva ce nu pot sa fac,trebuie sa reusesc neaparat,si repet pana nu mai pot, apoi ma culc laughing. Multi zic aaaa, ai nevoie de profesor, sau nu ai nici o sansa ca nu ai talent.Da unde scrie fratilor ca ai talent? Pe frunte? False toate, aceste lucruri se dobandesc prin antrenament.Eu am invatat si sa pictez singur acasa,in ziua de astazi putini ma intrec la pictura,si nu sunt talentat,doar antrenat, daca muzica este arta, m-am gandit ca este la fel si cu ea, si am avut dreptate. Daca iti place sa canti si zici ca te pricepi, da-i inainte.Studiaza,o sa vezi cat de greu este sa canti, dar nu ai nevoie de nici un talent, numai exercitiu si atentie.Multa bafta sa ai.

2 răspunsuri:
| Serafesco_Floryn_1992 a răspuns:

Practica in fiecare zi, si dimineata bea oua de prepelita inainte de masa ajuta mult la voce

| AAALEXAAANDRUUU explică (pentru Doctorfishadi):

Felicitari pentru acest raspuns. Sincer, ma bucur ca exista astfel de persoane cu o asemenea gandire