Dacă termini cu temele și învățatul în 2 ore, înseamnă ca e ușor la tine la școală. Și eu mă plictisesc pentru câteva momente, dar am o lista întreaga cu lucruri care urmează sa îmi ocupe timpul. Desenez, scriu ( la viitorul meu roman + poezii, ca de, omul când trece prin multe are inspirație, e mai sensibil, mai vulnerabil etc), am un jurnal de idei, îmi place sa fotografiez, am un caiet de "arta" pe care mai scriu, învăț și mă uit la programe/emisiuni în franceza, engleza. Invat la chimie, biologie și fizica; tot ceea ce învăț caut și în natura, de la substanțe organice și pana la oscilatii mecanice. Îți mai dau niște exemple: fractali - curba lui Koch, praful lui Cantor. Mai citesc despre matematica în natura, pe lângă fractali, analiza matematica etc. Îți recomand ca înainte de a învăța fizica cuantica, sa înveți bazele fizicii: mecanica, termodinamica etc. Adică, sa ai bazele. Și mie îmi place sa citesc despre teoria haosului, efectul fluturelui ( cu acesta e și filmul Mister Nobody, deci mă uit și la filme recomandate de oameni deștepți). *Am si activități "sociale", nu stau numai sa învăț din cărți. Citesc și beletristică, cărți adevărate, clasice, nu "baliverne". Dacă vrei sa te apuci de citit, nu citi recomandările oamenilor care au în palmares "Alba ca Zăpada", "Enigma Otiliei" și "Codul lui DaVinci" sau mai rău de atât...și sa iți spună ca ultima carte e cea mai cea...Nici eu nu îmi permit sa fac super recomandari. Nu ca nu as citi, dar ca sa fii luat în serios trebuie sa ai sute de cărți bune citite. Și am deviat puțin de la esențial. Ce sa zic? Poate te inspira ale mele activitati. Și eu as vrea sa mă plictisesc, dar nu îmi permite programul și nici caracterul. La mine plictiseala ar avea efecte negative. Dar as vrea o viață simpla. Succes în viață, viitor arhitect!
Pe undeva am uitat o virguliță... eh, înțelegeți voi, mai greșește omul câteodată, oricum netul e plin de "analfabeți" (am pus între " " poate se simte cineva și se supără)
Si eu aceeasi "problema" cred ca din cauza scolii :)) dar cred ca si timpul e devina vara mai mergeam la piscina dar acum ce sa fac? stau in casa si inghet de frig:)) uite cateva idei
https://cferseta.wordpress.com/......pul-liber/
http://www.divahair.ro/......mpul_liber
"Frecat menta pe net
Sa te pregatesti de emigrare
Sa faci politica
Sa suni la furnizorii tai, sa le zici ca renunti la serviciile lor de 2 lei si sa iti renegociezi contractele: telefonie mobila, fixa, internet, etc"
etc. ai prins ideea, adică articolele de genul acesta sunt scrise la "panaramă". găsești doar idei stupide în ele, gen dacă ești cocalar poți să vorbești cu un om deștept, dar dacă nu ești cocalar ești ca în situația mea [generalizez, nu o lua personal]
Hmm, poți să încerci să înveți o limbă nouă sau să le perfecționezi pe cele pe care le știi deja.
De ce nu te uiți la un serial? De exemplu American Horror Story, Dexter, Spartacus, TVD, The Originals, etc.
De asemenea, încearcă să mai faci contact cu virtualul dacă tot te plictisești așa. Te sfătuiesc să-ți ocupi timpul cu jocuri online: shootere(csgo, cod, etc.), mmorpg-uri(vindictus, tera rising, etc.) sau ce mai este.
Ce zici de citit ceva? De exemplu îți recomand: Căutând-o pe Alaska de John Green.
Descoperă muzică. Adică, dacă să spunem că ești fan rap, încearcă niște melodii rock. Întreabă pentru recomandări.
Încearcă să înveți să cânți la un instrument: chitară, pian, vioară...
Mai intră pe la diferite categorii pe site-ul acesta și oferă răspunsuri, idk.
Sunt multe lucruri de făcut oricum.
Te-ai uitat vreodata la un documentar? Pentru ca, chiar daca ti se pare plictisitor, ar putea sa te captiveze uneori sa vezi pui de animale adorabili sau sa fi martorul unei batalii intre masculi .
Nu mulțumesc, prefer brazzers dacă e vorba de bătălii între masculi pentru o femelă. ) Glumesc, pur și simplu nu sunt pasionat de acel gen de filme (documentar) mai bine citesc ceva despre ce mă interesează decât să mă uit la vreun documentar. big bang bla bla, am citit, nu am văzut nimic fiindcă mi se pare o pierdere de timp.
@ɗєʌɗvơɪƈє frumos nume ) în materie de muzică îmi place beatbox, chaiar practic, nu-mi place să cât la vreun instrument, urăsc muzica românesccă, fie ea rap sau manele, wiz khalifa forever. Jocurile mă plictisesc rău. am încercat să mă joc 5 minute csgo, am ieșit din el fiindcă știu jocul foarte bine și nu are rost să continui cu el. Seriale... nu prea îmi plac fiindcă trebuie să aștept până apare un alt episod sau sezon, sau se termină brusc fără să aibă vreo logică totul. Singurul serial pe care l-am urmărit a fost "the walking dead", în rest. filme, multe filme. Lectură... sună tentant chaiar dacă nu sunt fanul cărților am să încerc să-mi ocup timpul liber cu cărțile pentru bac. Mulțumesc pentru răspuns, dar nu e ceea ce căutam.
Sa te apuci de invatat si sa citesti mai mult, doar asa vei deveni un tip istet si destept! Citesti mai mult cartile cu atat vei imbogati creierul care iti va folosi pe viitor!
Știi... și cititul e plictisitor până la un anumit punct. Cel puțin când citesc mai mult de 20-30 articole cu știri procesoare, telefoane, etc mă plictisesc și caut un film. Când mă plictisesc de film intru pe TPU să râd de prostia unora, când mă plictisesc și de TPU stau... mă gândesc la ce aș putea face și mă plictisesc tot mai rău fiindcă nu mi se "deschide" mintea la ceva ingenios. M-aș apuca să învăț fizică cuantică, dar ce-i pe net nu prea sunt ușor de înțeles.
Gasaste-ti un hobby. Nu mai proiecta modele de case doar cand nu ai somn, fa-o pe hartie si in timpul zilei. Iar apoi descopera-ti ce iti place si fa lucrul respectiv. Acum ai timpul necesar. Nu mai ai decat cativa ani pana cand incepi sa lucrezi si dupa ce incepi sa lucrezi vei avea foarte putin timp sau foarte putin chef sau ambele pentru alte activitati.
pink07 întreabă:
DaciaRomania întreabă: