| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

Azi in ultima pauza, o colega mi-a cerut ochelarii. I-am dat ochelarii(de vedere) si un coleg a venit si a impins-o fara sa stie ca are ochelarii in mana. Faza e ca mi s-au spart. Am mers la optica si mi-a spus un domn ca se pot face numai schimband lentila. Deci maine ii pot duce.Cam in cat timp pun lentila aia? Adica, ii pot lua tot maine? Si am inceput sa am dureri de cap si ameteli, sunt din cauza ca nu port ochelarii, nu? Dioptriile pot creste in timpul asta sad?

Răspuns Câştigător
| AlexandraEpureanu a răspuns:

Depinde de centrul optic (cat de mare / dotat este) si de lentilele tale (cat de "ciudate" sunt dioptriile). In conditii normale insa (95%) ar trebui sa te rezolve tot maine (adica in vreo ora - doua).

Da, durerile de cap si ametelile sunt probabil din cauza ochelarilor. Mai ales daca ai niste dioptrii cat de cat marisoare e perfect posibil.

Cat despre crescut dioptriile intr-o zi - doua cat poate sa dureze treaba asta nu ai de ce sa-ti faci griji.

Dar de curiozitate, ce dioptrii ai?

3 răspunsuri:
| 69dacăvrei a răspuns:

Depinde de ei, cand de repede dau comanda de lentile sau daca le fac acolo le trebuie timp, nu se fac asa usor.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru 69dacăvrei):

Le fac acolo...

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru AlexandraEpureanu):

Multumesc pentru raspuns.Am mers azi si mi-am comandat ochelari noi, luni, pe seara o sa ii am. Am aflat ca am 1, 50 si inainte aveam 1, 00 cu minus.
Deja nu mai pot sta fara ei, nu pot sa vad la TV, la calculator stau foarte aproape pentru ca nu vad...