Pentru ca matematicienii au socotit ca 13 cade in fiecare luna, cel mai adesea, vineri. Si nu numai ei au catalogat-o ca fiind deosebita, ci insasi istoria, care a scos la suprafata legende de necrezut:
- la crestini, numarul 13 este sinonim cu nenorocire/ghinion: la ultima masa, Iisus a avut 12 apostoli invitati, iar al 13-lea a fost Iuda, pe post de tradator. De asemenea, sa nu uitam ca Hristos a fost sacrificat intr-o vineri.
- la greci si romani, 13 este o cifra blestemata, pentru ca distruge perfectiunea lui 12 (12 zei, 12 luni, 12 constelatii), iar vineri este ziua cand condamnatii la moarte erau executati (ca Iisus).
- in SUA, circa 800 de milioane de dolari se pierd in fiecare zi de vineri 13, deoarece oamenii stau mai degraba acasa.
Intr-un studiu publicat de renumita publicatie "British Medical Journal", s-a aratat ca riscul de spitalizare in urma unui accident de masina poate creste cu 52%, vineri, 13 si, prin urmare, "mai intelept este sa ramai acasa".
Si totusi, in pofida superstitiilor negative, ziua aceasta fatidica este potrivita de a juca la Loto? Intr-adevar, s-a demonstrat ca jocul "La Francaise" (extragerile au loc marti si vineri), ca sa dam doar un singur exemplu, inregistreaza de 3 ori mai multi jucatori vineri 13 si ca acestia obtin castiguri substantiale, fata de alte dati.
Ce spune numerologia? Sa nu va temeti de cifra 13, caci, dimpotriva, reprezinta schimbarea, reinnoirea, sfrasitul unei zile si inceputul alteia. Nu se poate afirma in totalitate ca ea este buna ori rea, ci pur si simplu anunta uneori o schimbare in viata unei persoane.
Bună . Pentru mine numărul 13 nu este un număr ghinionist, ba din potrivă, mă simt mult mai bine în zilele de @13 .
Numarul 13 a fost, este si va fi un numar ce va impartii omenirea in doua tabere. Cei carora le este frica de cifra ghinionista si cei carora nu le transmite nimic iesit din comun. Cele mai multe accidente rutiere inregistrate pe glob se pare ca au loc in data de 13 a lunii, mai ales daca pica vineri. In aceeasi zi se pare ca sunt efectuate cele mai multe internari la urgenta in Marea Britanie. Aceste evenimente ar putea fi determinate de teama care ii face pe oameni sa reactioneze altfel decat ar fi facut in mod normal.
Un exemplu care ar pune pe ganduri si cel mai nesuperstitios om este cel al exploziei lui Apollo 13. Necazul s-a intamplat pe 13 aprilie la ora 13:13, ultimul mesaj al unuia dintre piloti fiind "Houston, we have a problem". Alt exemplu este Cina Cea de Taina la care au participat 13 persoane (cei 12 apostoli si domnul Iisus), Iisus prevestindu-si moartea care va elibera poporul. Intarirea faptului ca numarul 13 este ghinionist mai vine de la jucatorii Loto, care foarte rar vad ca cifra 13 sa fie castigatoare.
Facand abstractie de la numarul 13, cifra ghinionista a lui Shakespeare a fost 46. Acesta a murit la implinirea varstei de 46 de ani, in anul 1610, cand a fost publicata Biblia Regelui Iacob, in Psalmul 46, al 46-lea cuvant de la inceput este "shake", iar al 46-lea de la sfarsit este "speare".
Insa, numarul cel mai temut de omenire este 666 – simbolul fiarei.
Sincer pentru mine nu e deloc ghinionista! tocamai pe 13 e ziua mea, adica maine si pentru mine e norocoasa, pentru ceilalti poate e cu ghinion ca m-am nascut eu si ii stresez) glumeam, dar vroiam sa spun ca nu e neaparat cu ghinion, e doar o superstitie la fel ca partea cu spartul oglinzii eu am spart vreo 3 la viata mea si nu am patit nici-un ghinion care sa se tina lant sau asa ceva, deci, ...doar superstitii. Te-am pupat! pa pa...:*
Îmi place să le amintesc tuturor că m-am născut într-o vineri, pe 13. Să fie oare un semn rău? Uite, chiar acum suntem pe data de 13, vineri! Beware.
Macelarirea Cavalerilor Templieri, intr-o marti - 13, anul 1307.
Imi place mult ca si aici s-au gasit superstitiosi "religiosi".
Da Numarul 13 Este Ghinionist Deoare Ce S-au Petrecut Multe Nenorociri In Ziua Asta.
Bine, bine... Cam asta este concepţia despre numărul 13, însă semnificaţia cifrei? E o chestie numerologică aici... În numerologie, toate cifrele dintr-un număr se adună pentru a se obţine o cifră, în cazul nostru cu 13, 1+3=4. La rândul său, cifra 4 trebuie analizată. În primul rând 4 este multiplu de 2, ce simbolizează haosul, diavolul, răul. To ce este multiplu de 2 nu reprezintă un întreg, reprezintă o "rupere", o frangere. Din alt punct de vedere, 3 este un număr cu o semnificaţie la fel de importantă, reprezintă trinitatea. Gândiţi-vă la Sfânta Treime. 3 elemente formează un întreg. Ţinând cont de faptul ca 4 urmează după 3, se produce o schimbare, trinitatea aia nu mai există, e perturbată de un al 4-lea element, reprezentând începutul unui nou ciclu.
Salut
Eu sunt nascut pe 13 iunie.
13 iunie este ziua mea norocosa eu il consider un numar norocos.
Sa nu uitam ca e si numarul meu preferat
miccc12 întreabă: