Salut. Incearca sa mananci cat mai sanatos si sa te odihnesti cat mai mult. Daca ai activitati extrascolare care nu sunt obligatorii te sfatuiesc sa renunti la ele si sa te concentrezi pe ce e mai important. Nu uita ca tu si sanatatea ta sunteti pe primul loc!
Sper ca te-am ajutat. Bafta.
Daca acum cand ai 6-7 ore de scoala nu mai timp liber cand vei avea job de 8 ore pe zi, facut mancare pentru copii si sot, curatenie in casa, spalat haine, dus adus copiii de la scoala, facut teme cu ei, hranitul si spalatul lor, ce o sa faci?
In primul rand incepe sa iti faci teme in week end ca sa ai mai putine in timpul saptamanii. Dupa aceea temele plus invatatul nu ce sa dureze mai mult de 2 ore! Daca dureaza mai mult inseamna ca nu esti eficienta sau esti distrasa, pierzi timpul cu altceva (si eu am fost la un liceu bun am terminat cu 9, 7 pe cei patru ani si nu invatam zilnic de teme ce sa zic) deci se poate, e important sa fii atenta si la ore.
Activitatiile incearca sa le muti sambata, daca poti, alea extrascolare si incearca sa dedici duminica relaxarii, odihnei, plimbarilor etc
Daca stai mult pe drumul spre scoala de exemplu poti sa mai citesti lectiile sau sa stai pe facebook sau sa faci orice ce chestie ca sa nu mai pierzi timpul cu ea cand ajungi acasa, sa profiti de fiecare moment.
3 zile cu 7 ore si 2 zile cu 8 ore. Sunt la cel mai bun colegiu din judet si temele dureaza mai mult de 2 ore, avand in vedere ca sunt la bilingv si trebuie sa fac temele pentru 4-5 materii, nu e chiar atat de simplu. Daca eu nu stiu macar 60-70% din lectia profesorului, abia daca da nota de trecere, deci nu ai cum sa nu inveti. In clasa ti se da doar esentialul, trebuie sa aprofundezi acasa, de unul singur. Activitatile extrascolare se fac in timpul saptamanii dar si in weekend. Nu pot sa renunt. Doar vreau sa gasesc o metoda eficienta pentru a dormi cat mai putin si sa nu fiu obosita. Multumesc oricum.
Incearca in pauze sa iti faci temele sau sa inveti. Acasa iti mai ramane doar sa termini ce ai facut in pauze. Sper ca te-am ajutat.