| MariaIoana15 a întrebat:

Sunt clasa a 11a și ma gândeam sa dau un examen care sa imi echivaleze competentele la engleză la bac. Ce credeți ca ar fi mai bun? Ielts sau Cambridge și ce ati dat/ati alege voi dacă ati fi in locul meu?

Răspuns Câştigător
| ToțiPentruUnu99 a răspuns:

Fiind a 12a, iti zic cum sta treaba.
Orice examen de la PET in sus, echialeaza bacul scris la engleza. Acum, Cambridge-ul(CAE) e mai greu decat Ielts si e valabil pentru totdeauna, in schimb Ielts doar 2 ani, iar ca pret, Cambridge-ul(CAE) e mai ieftin decat Ielts, CAE vreo 640 lei iar Ielts 900, cam asa.
Daca vrei sa inveti in strainatate, trebuie sa ai CAE sau Ielts, si Toefl dar ala e mai mult pentru America, deci nu-ti bate capul cu el. Acum, daca nu vrei sa inveti in strainatate si nici sa dai atatia bani daca nu crezi ca o sa ai nevoie de el, iti recomand sa dai bacul deoarece e mult mai usor decat examenele astea.
Eu o sa dau CAE deoarece e si mai ieftin si e valabil mereu, chiar daca e mai grea decat Ielts pentru ca nu chiar asa greu de luat, daca stai si inveti si repeti mult.
Sper ca ai inteles mai bine cum sta treaba cu astea. Mult succes, iar daca vrei sa dai totusi examen, da-l de pe acum, deoarece la anul o sa fie mai greu cu stresul cu bacul.

3 răspunsuri:
| LittleBugsBunny a răspuns:

Cambridge, dar din cate am auzit e valabil doar doi ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca dai Cambridge nu o sa mai dai engleza la bacalaureat, noua ni s-a comunicat ca se fac cursuri de Cambridge / examen ulterior pe baza lor primim o diploma ce ne scuteste de bacalaureatul la engleza si care o sa conteze la o universitate din strainatate. Clar Cambridge, dar este foarte greu. Mult succes

| ToțiPentruUnu99 a răspuns (pentru ToțiPentruUnu99):

Echivaleaza*, nu e chiar asa greu de luat*