| DenisaDF a întrebat:

Bună TPU.
Uhm. cred că am o problemă. Vă rog s-o tratați cu seriozitate și să nu-mi răspundeți cu : Ești idioată / du-te la phsiholog etc.
Ieri am început să mă tai. Am luat o ascuțitoare, am dezinfectat-o cu spirt, și am început să mă tai. Nu m-am tăiat adânc, nu a curc sânge iar acum sunt doar inflate. Am vreo 7-8 taieturi. Și nu sunt Emo. Sunt fata aceea zâmbereață, cea mai bună din clasa, care mereu găsește o parte bună în orice, riscă mult și nu îi e frică de nimic.
Am văzut că multe persoane, pentru a se descărca, fac acest lucru. și nu mi se pare o rușine. Am probleme cu familia, unii își bat mult joc de mine. prietena cea mai buna se folosea de mine, și am fost bff 6 ani. și m-am săturat. Așa că am încercat. E o senzație plăcută. sa vezi niște zgârâieturi roșii, cum se desface pielea, toată durerea se duce acolo.
Aseara mi-am dat de câteva ori cu crema iar azi, cum m-am trezit m-am dezinfectat și mi-am dat cu cremă de gălbenele. Tot se mai văd niște umflături mici roșii.

Întrebările mele sunt :
- Pot deveni dependentă de așa ceva?
→ Mă ascund de părinți și soră. Nu vreau să vadă așa ceva.
- Poate rămâne cicatrice?

18 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Du-te la psiholog.ai deja probleme cu automutilarea.este o boala.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Du-te la psihiatru, nu la psiholog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei. Nu trebuie sa te tai. Altii trec prin momente mult mai grele si nu se taie happy Poti devenii dependent dar poti sa si renunti, corect? Daca folosesti un cutit, tabla sau un cutter s-ar putea sa iti ramana semne... apropo: Cati ani ai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu ascuţitoarea? Ciudat o.o
Meh, măcar n-a curs sânge.
Totuşi, ar trebui să îţi dai seama că nu te ajută cu nimic să-ţi răneşti pielea.
Da, pe moment uiţi de probleme, însă nu le rezolvi. Doar le uiţi, pentru foarte puţin timp.
Mai bine te bagi cu capul într-o pernă şi începi să ţipi.
Dar totuşi cine suntem noi ca să-ţi spunem ce să faci? E viaţa ta până la urmă şi înţeleg, probabil n-ai găsit altă "scăpare". Şi acum hai să-ţi răspund la întrebări.

Tot ce-i posibil, însă dacă te poţi "controla", probabil nu.
Dacă se văd doar nişte umflături mici şi nici nu a curs sânge, probabil nu.
Şi nu te mai dezinfecta degeaba, nu rezolvi nimic. Ah Doamne, nu e ca şi cum ai avea nu ştiu ce rană periculoasă. Sunt doar nişte zgârieturi.

| Georgemy2 a răspuns:

Daca nu-s adanci taieturile s-ar putea sa nu ramana cicatrici. Oarecum stiu prin ce treci, as incerca sa-mi fac prieteni noi, sa-mi caut ceva nou si amuzant de facut, ca sa-mi ocupe timpu', asa nu vei avea timp sa te gandesti la probleme. In legatura cu familia, daca parintii tai se cearta, nu e vina ta, ei se cearta nu tu, asa ca, treci mai departe

| DenisaDF explică (pentru Georgemy2):

Nuu. Ei mă ceartă.

| Georgemy2 a răspuns (pentru DenisaDF):

Hm...Pe ce motiv? esti tu de vina? sau ei sunt de vina? Degeaba te cearta daca nu e vina ta! Daca sti ca nu e vina ta, nu trebuie sa-ti pese!

| DenisaDF explică (pentru Georgemy2):

Mă ceartă din orice. că nu am pus un pahar la locul lui, ca nu am luat o firmitură.rolling on the floor

| express11 a răspuns (pentru DenisaDF):

Asta-i problema ta.dar daca ai facut asta...cred ca trebuie, ori sa vorbesti cu ei sa nu se mai ia de tine, ori le spui problema in fata.mai ales ca esti mica...

| Georgemy2 a răspuns (pentru DenisaDF):

Spunele " Ce aveti cu mine? Nu ma suportati? Nu va convine cum sunt? Nu-s perfecta! Si e vina voastra, de la voi am o parte din caracter! Vina voastra! "

| Garielu a răspuns:

Ducetiva toti 3 la psiholog

| pirla a răspuns:

Buna! Indiferent ce ti se intampla nu e bine sa te tai. Poti deveni dependenta, iar daca peste cativa ti se va intampla ceva grav s-ar putea chiar sa incerci ceva mai rau decat taiatul.Iti sugerez sa renunti la asta fiindca nu iti face deloc bine.Sa stii ca pot ramnane cicatrice daca te tai tare. Daca te simti asa de rau exista mai multe variante sa-ti alungi durerea. Loveste o perna sau du-te intr-un loc unde nu te aude nimeni si urla tot ce te supara.Nu fi suparata ca prietena ta te-a folosit, o sa-ti faci o alta prietena care nu o sa te mai foloseasca si o sa fii cu ea BFF.

| davidutz7 a răspuns:

Ar trebui sa iti descarci furia in alt fel si da poti deveni dependenta de asta. Vorbeste cu un prieten si daca nu iti trece ar trebui sa mergi la psiholog (sau incearca un psiholog online).

| DenisaDF explică (pentru davidutz7):

Psiholog online? Există?

| davidutz7 a răspuns (pentru DenisaDF):

Da exista, cauta psiholog online pe google.

| 0x11111051 a răspuns (pentru DenisaDF):

13 ani... Mars la psiholog! Nu gindesti bine!

| IamPorc a răspuns:

Sfatul meu este sa nu mai faci asa ceva in viata ta, mai bine dai un pumn in dulap sau ceva nu stiu, dar nu te mutila si nu mai incea\rca asta niciodata, toate trec trebuie sa ramai tare orice probleme ai avea. Nu cred ca o sa iti ramana cicatricii.