Salarii mai mari exista, dar banii sunt din munca altora (sefi, bugetari, politicieni, etc.).
Din munca cinstita proprie "castigi" doar pentru supravietuire.
Salariu mediu NET in Romania e de ~ 5200 si tu ne intrebi daca sunt salarii mai mari de 4000 lei?
Da sunt, si multe.
Dramatizări fara argumente.
Știi că spre exemplu un angajat pe departamentul financiar la o multinațională ia lejer cu ceva ani experiență 8-9-10000 lei?
Știi că un programator ia lejer 10.000 lei și cu puțină experiență?
Știi că un medic are lejer salariu de 7-8. 000lei?
Știi că un avocat câștigă și el mult peste 5000 lei?
Profesorii universitari ajung lejer la 10.000 lei și peste...
Oamenii ăștia nu muncesc cinstit?
Simpla întrebare "Există salarii mai mari de 4.000-5.000 de lei?" demonstrează cât de complet rupt de realitate ești.
Acum, medic cu 7-8000 sau avocat cu 5000... inseamna ca aia lucreaza o saptamana maxim pe luna. Sau sunt incompetenti big time. Si sa nu uitam ca pu, medici, majoritatea sunt bugetari. Ca ar munci sau nu, asta e alta poveste.
Cred ca ai sarit peste partea in care zic are lejer, sau mult peste.
Am un prieten care cauta vopsitor auto cu 7000 bani in mana si nu gaseste, si altul care cauta un tamplar lemn masiv cam cu aceeasi bani.
Competenta se plateste.
A gasit un vopsitor dar a zis ca banii aia ii face intr-o saptamana acasa.
La fel si tamplarul.
Da, am presupus.
Problema, la noi, este salarul minim, care in Germania este de 8.5 euro/ora.
Iar la noi...
Insa, in Germaia si alimentele sunt mai ieftine.
Da, hai sa comparam economia Germaniei cu a Romaniei. Face sens.
Si nu despre asta era vorba, era vorba ca tu ai zis ca doar hotii, politicienii si patronii castiga bani.
Esti cam confuz... ieri zici ca nu, azi scrii niste cifre fara context. Nu prea stii ce zici nici la salarii, la partea de tehnologie ne-am lamurit.
Nu m-ai inteles.
Acesta-i motivul confuziei.
Citeste ATENT toate raspunsurile mele, conform punctuatiilor folosite!
1. Greu sa iti explic, nici cei din institutia mea nu inteleg ce fac toate departamentele. 2. Exista multe, si eu iau mai mult. 3. Opt ore prezenta, dar nu ai cum sa muncesti efectiv toate cele opt ore. 4. Toata lumea stie asta, statul nu ar putea functiona fara taxe, nici firma fara profit, iar ca sa lucrezi trebuie ca cineva sa investeasca capital, sa stie sa produca ceva si multe altele.
anonim_4396 întreabă: