Eu am ancercat asa:
-am cumparat de la dr. Ekter anghetata si am facut-o acasa
-ori reteta asta:2.Inghetata cu cacao, stafide, nuca si cognac
Ingrediente:
* 750 ml lapte dulce;
* 8 lingurite (cu varf) cacao;
* 4 oua (intregi);
* 200 gr zahar tos;
* 4 pliculete zahar vanilat;
* 4 plicuri de frisca dr. Oetker;
* 1 cana cu mieji de nuca;
* 5 linguri stafide (tinute cel putin o zi in cognac).
Timp de preparare: redus; Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Primul pas: se dizolva cacaua intr-o cana cu lapte (250 ml) rece, dupa care se pune la foc mic, amestecand in continuu pana da in clocot, iar din acel moment se mai tine pe foc inca 3-4 minute, pana capata consistenta unei ciulamale mai fluide. Se raceste.
Al II-lea pas: se pun ouale intr-un castron smaltuit (2L), peste care se adauga zaharul +zaharul vanilat si se mixeaza pe baie de abur (de-asta v-am recomandat sa fie castronul smaltuit, ca sa-l puteti pune intr-un alt vas cu apa fiarta) pana se obtine o compozitie cremoasa (zaharul sa se topeasca complet), dupa care se lasa la racit.
Pasul al III-lea: se amesteca prima compozitie (cea de cacao) cu cea de-a II-a (cea cu oua).
Pasul al IV-lea: se prepara frisca din cele 4 plicuri + 500 ml lapte rece, respectand instructiunile de pe plic, care apoi se incorporeaza in compozitia rezultata din amestecul de mai sus (pasul III), avandu-se grija sa nu puneti frisca toata odata, ci in etape (amestecandu-se delicat, cu o lingura din lemn folosita numai pentru prepararea prajiturilor). Aceasta este compozitia de inghetata, in care veti adauga nucile taiate in feliute fine, stafidele si, daca aveti, dulceata din coji de portocale (taiate cubulete mici). In final, o puneti in congelator cateva ore. Este de preferat s-o preparati seara ca, pana a II-a zi sa o serviti cu laudele de rigoare.
E mai grea dar este delicioasa. Fundita?