Linte verde sau rosie
Fie că vorbim de soiul verde sau roşu, lintea este un aliment complex din punct de vedere nutritiv, bogat în minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi zinc, vitaminele A, C, PP şi grupa B-urilor. De asemenea, conţine proteine şi fibre. Lintea de la Solaris, verde sau roşie, comercializată în reţeaua Plafar, în pachete de 500 de grame, este ambalată şi depozitată astfel încât să-i fie păstrate intacte toate calităţile. Fiind foarte uşor de gătit, această leguminoasă atât de valoroasă pentru sănătatea organismului este la îndemâna oricui. Ca diferenţe, de remarcat ar fi că lintea roşie are bobul mic, roşu portocaliu, fierbe foarte uşor chiar se sfărâmă foarte repede, de aceea se pretează la realizarea supei cremă de linte şi a pastei aperitiv. Lintea roşie nu necesită înmuiere. În schimb, lintea verde, îşi păstrează forma după ce este gătită, fiind astfel ideală pentru salate sau garnituri. Totodată, se poate transforma uşor în piure şi astfel îmbogăţeşte supele. Cei care preferă bucătăriile indiană, arabă, mediteraneană şi nord-africană ştiu cu siguranţă cât de des se regăsesc aceste boabe foarte gustoase în felurile lor tradiţionale. Datorită bogăţiei de substanţe hrănitoare, atât lintea roşie, cât şi cea verde oferă organismului o cantitate mare de energie, necesară mai ales iarna, când trebuie să facem faţă frigului. Lintea verde este foarte bogată în fier, element care stimulează producerea de energie termică în organism. Totodată, această leguminoasă asigură rezistenţă la efort şi este recomandată persoanelor în convalescenţă, datorită belşugului de substanţe hrănitoare. Consumată zilnic, lintea vine cu un alt punct forte: datorită conţinutului de magneziu, reduce riscul îmbolnăvirii sistemului cardiovascular şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Având un conţinut foarte scăzut de grăsimi, este indicată în alimentaţia persoanelor supraponderale şi a celor cu hipercolesteremie. Este indicată chiar şi în diabet în limita dietei zilnice.in fine uite daca vrei sa citesti mai multe site-ul asta:http://www.bucatarescu.ro/2012/02/solaris-linte-mei/
Lintea rosie fierbe mult mai rapid decat alte tipuri de linte - in 20 minute - si in general isi pierde forma la fiert (adica devine piure), iar lintea verde isi pastreaza forma, dar dureaza mai mult la fiert.
Lintea rosie fierbe mult mai rapid decat alte tipuri de linte - in 20 minute - si in general isi pierde forma la fiert (adica devine piure), iar lintea verde ramane la aceeasi forma, dar se fierbe mai greu..in vreo 40-45 de minute.