Ba da, există diferenta foarte mare! Asistenta are scoala in plus, face injectii, pune perfuzii, ia tensiunea etc. Infirmieră este egal cu femeia de serviciu a spitalului, ea schimbă asternuturile de pat, spală bolnavii netransportabili, le duce...plosca -chestia aia unde-si fac bolnavii necesitatile, ca o olită pentru oameni maturi (scuze, dar asa se zice, asta e termenul), face curat in saloane, mătură si spală pe jos. E scârboasă meseria de infirmieră.De multe ori, in lipsa personalului, acestea duc si masa (mic dejun, prânzul, cina) bolnavilor la pat, le spală vesela s.a.m.d. Dar e si o meserie bănoasă! Apartinătorii pacientilor le mai bagă in buzunare mici atentii, cadouri...altfel uită sa-ti aduca o pătura daca ti-e frig, "uita" sa-ti aduca ce trebuie. Intr-un cuvant, nu te ajută. Sper ca m-am facut inteleasă.
Asistenta se ocupa de tratamentul bolnavilor si daca vrea de placerile unor medici, infirmiera se ocupa de ingrijirea bolnavilor.
Vezi mai jos:
http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/infirmiera_3896
Cred ca e o chestie de pregatire.
Adica infirmiera e cineva care a urmat un liceu sanitar... si asistenta a facut o post-liceala sau chiar o facultate(si pana isi face rezidentiatul lucreaza ca si asistenta)... dar asta e doar o opinie.
Nu, infirmiera n-are nici un liceu sanitar. Sa zici mersi daca vezi una cu liceul terminat! dar nu vezi!
In sfarsit un raspuns GANDIT.
Ei, bine acum... If you say so. Eu nu am ntrebat nici una, de obicei erau femei in varsta si ar fi culmea sa intrebe un tanc o tanti daca are liceu.
Tu contorizezi aici ce zic eu?
Nu dar uitate a cui a fost prima intrebare.
Infirmiera face treburile alea. scarboase. stii tu. cum ar fi., schimba asternuturile, spala la fund. bla bla
Asistenta medicala este cea care are grija d epacienti si infirmiera e cea care schimba paturile in spitale.
Unitatea in care lucreaza. Asistenta e la un nivel mai inalt, la mediul urban, iar infirmiera invers.