| clmadalina a întrebat:

Care este diferenta dintre asistenta si infirmiera? big grin

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ba da, există diferenta foarte mare! Asistenta are scoala in plus, face injectii, pune perfuzii, ia tensiunea etc. Infirmieră este egal cu femeia de serviciu a spitalului, ea schimbă asternuturile de pat, spală bolnavii netransportabili, le duce...plosca -chestia aia unde-si fac bolnavii necesitatile, ca o olită pentru oameni maturi (scuze, dar asa se zice, asta e termenul), face curat in saloane, mătură si spală pe jos. E scârboasă meseria de infirmieră.De multe ori, in lipsa personalului, acestea duc si masa (mic dejun, prânzul, cina) bolnavilor la pat, le spală vesela s.a.m.d. Dar e si o meserie bănoasă! Apartinătorii pacientilor le mai bagă in buzunare mici atentii, cadouri...altfel uită sa-ti aduca o pătura daca ti-e frig, "uita" sa-ti aduca ce trebuie. Intr-un cuvant, nu te ajută. Sper ca m-am facut inteleasă.

12 răspunsuri:
| Puffulets a răspuns:

Infirmiera face treburile alea. scarboase.laughing stii tu. cum ar fi., schimba asternuturile, spala la fund. bla bla

| Milanezull a răspuns:

Unitatea in care lucreaza. Asistenta e la un nivel mai inalt, la mediul urban, iar infirmiera invers.

| blk23 a răspuns:

Nimic

| simona_4854 a răspuns:

Asistenta medicala este cea care are grija d epacienti si infirmiera e cea care schimba paturile in spitale.

| rutanklan a răspuns:

Cred ca e o chestie de pregatire.
Adica infirmiera e cineva care a urmat un liceu sanitar... si asistenta a facut o post-liceala sau chiar o facultate(si pana isi face rezidentiatul lucreaza ca si asistenta)... dar asta e doar o opinie.

| neutrino a răspuns:

Asistenta se ocupa de tratamentul bolnavilor si daca vrea de placerile unor medici, infirmiera se ocupa de ingrijirea bolnavilor.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru rutanklan):

Nu, infirmiera n-are nici un liceu sanitar. Sa zici mersi daca vezi una cu liceul terminat! dar nu vezi!

| Milanezull a răspuns (pentru rutanklan):

In sfarsit un raspuns GANDIT.

| rutanklan a răspuns (pentru floresdemayo):

Ei, bine acum... If you say so. Eu nu am ntrebat nici una, de obicei erau femei in varsta si ar fi culmea sa intrebe un tanc o tanti daca are liceu.

| rutanklan a răspuns (pentru Milanezull):

Tu contorizezi aici ce zic eu?

| Milanezull a răspuns (pentru rutanklan):

Nu dar uitate a cui a fost prima intrebare.