Fa un basm despre Monica Columbeanu in rolul Ilenei Cosanzene, Iri il locul lui Praslea, Voicu in rolul lui Greuceanu si Zavoranca in rolul Mumei Padurii
Http://pui-de-compuneri.blogspot.com/ cel mai bun site pentru compuneri, basme etc!
gasesti aici tot ce vrei!
Pai ar trebui sa muncesti singur la asta... o sa-ti dau cateva idei:
Gandeste-te mai intai la basmele pe care le stii si incearca sa iti faci si tu unul asemanator. Fiind basm trebuie sa contina elemente specifice cum ar fi:
- lupta dintre bine si rau
- binele poate fii reprezentat de catre un imparat, print, poate chiar un baiat sarac din imparatie etc.
- personajul negativ poate fii, tot specific basmului, un balaur cu x capete (sau ce-ti trece tie prin minte), un zmeu (la fel), un vrajitor/vrajitoare.
- obiecte/lucruri/plante/animale vrajite/care vorbesc sau fac alte multe lucruri.
De exemplu:
-un baiat sarac din popor se indragosteste de fata imparatului si se duce sa-i ceara mana, dar pana a ajunge la palat trebuie sa infrunte diferite pericole. Sau invers. fiul de imparat se indragosteste de o fata simpla, saraca.
- te poti gandi la o peveste gen "Printul broscoi" etc.
astea au fost cateva indicii... cateva idei. De aici trebuie sa dezvolti singur.
Fii inventiv, lasa-ti imaginatia sa zboare! Eu ti-am dat niste idei de basm "clasic" ca sa spun asa, dar poate tu vei avea idei mai bune.
Daca (,) chiar esti in pana de idei, ia o carte de basme sau cauta pe net basme (dar ai grija sa nu fie basme foarte cunoscute) si inspira-te din ele. Ai putea chiar, daca gasesti un basm mai micut, interesant, sa il scrii pe acela, bineinteles cu mici (sau mai mari) modificari.
Poti arunca si o privire aici: www.pui-de-compuneri.blogspot.com
Sper ca ti-am fost de ajutor! Spor la scris!
;;)
Nu am de gand sa iti fac eu tema, dar gasesti multe idei pe http://pui-de-compuneri.blogspot.com/. Bafta;)
Deci nu am facut vreun basm. Dar este simplu de facut. Imagineaza-ti un regat din trecut, si de-acolo treci la ireal.Cu metamorfoza, prezenta cifrelor magice, formulele: initiala, de mijloc si de incheiere. Si respecta toate caracteristicile basmului.
Si eu tot un basm am de facut, dar nu ca tema.trebuie sa il fac acasa iar la scola dam test si trebuie sa il scriu!((