| ʌɲɗɾєɱʌɾɣ a întrebat:

Ce capitole din fizica se studiaza in clasa a IX-a la profilul stiinte ale naturii? As vrea raspunsuri din experienta (ci nu,, din auzite"). Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns:

Yolee, termodinamica este primul capitol de a zecea. Optica generalizari: tipuri de lentile, prisme, medii transparente, propagarea fasciculelor paralele si devierea acestora prin diferite medii transparente. nu faceti transluciditate. *corpurile opace ABSORB SI REFLECTA fasciculele luminoase*. Mai apoi mecanica aprofundata. cele trei principii ale mecanicii newtoniene, tipuri de forte[greutate, induse, inerte, tensiuni, de frecare], momentul fortei, bratul fortei, plane inclinate. tipuri de miscare: MRU-miscare rectilinie uniforma. MRUA-miscare rectilinie uniform accelerata. legile lui kepler este facultativ. MCU-miscare circuforma[parca acesta era termenul, ma rog, in forma de cerc] uniforma, MCUA- miscare circuforma uniform accelerata. tipuri de viteze: rectilinii constante si uniform accelerate. unghiulare constante si uniform accelerate. grafice ale miscarii,, dependenta miscarii in functie de timp/distanta''. nu imi amintesc nimic altcevalaughing

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Optica geometrica, Mecanica.

| yoelee a răspuns:

Clasa aIX-a...din cate imi amintesc am studiat mai intai optica apoi termodinamica (si eu sunt pe stiintele naturii).
Fundita? happy

| yoelee a răspuns (pentru Nitescu_Theodor_1995):

Ai dreptate, termodinamica se face intr-a zecea. Intr-a noua doar mecanica. happy