Citeste Ciresarii si Castelul fetei in alb de C Chirita. Pun pariu ca te va captiva.
EU ITI RECOMAND COLT ALB DE JACK LONDON ESTE FOARTE FRUMOASA CARTEA PT VARSTA TA.
Anotimpurile adolescentei, vol 1, 2, 3 - doina iovanel spineanu (gasesti aventura, internet, muzica, role, moda, tot ceea ce ii p0reocupa pe tinerii de azi)
Copii Capitanului Grant, Cinci saptamani in Balon, O calatorie spre centrul pamantului, Steaua Sudului, Ocolul pamantului in 80 de zile, 20000 de legende sub mari, Uimitoarele peripetii ale Domnului Antifer
Crima si pedeapsa,...
rem de cartarescu
domnisoara christina sau sarpele de eliade
mara de slavici
fericirea unora de maurice druon
galapagos
eu, robotul de isaac asimov
La 12 ani am devorat Harry Potter de la 1 la 5 şi mi-au plăcut la nebunie. Încearcă-le, mă aştept să-ţi placă mult (dacă nu le-ai citit deja).
Apoi ar mai fi "Lumea Sofiei" de Jostein Gaarder, dar pe asta mai bine o mai aştepţi vreo 2 ani.
Fara gluma, incearca sa "citesti" DEX-ul (Dictionarul Explicativ al limbii romane). vei fi de-a dreptul surprinsa sa-l descoperi.
"Recreatia mare"- Mircea Santimbreanu, "Print si cersetor"- Mark Twain, seria Harry Potter, Cartile Inorogului (suna copilaresc, dar si eu le-am citit la 12 ani), "Piciul"- Alphonse Daudet, cartile lui Jules Verne, "Morometii" care sigur o sa iti trebuiasca la scoala
daca mai vrei lasa-mi un mesaj cu id-ul tau
Si eu am 12 ani. Depinde de cat de mult citetsti si ce genuri.
Eu am citit muuuuulte carti, iar una dintre cele mai frumoase ( adica nu neaparat frumoasa, era putin psihologica ) a fost " Umbra " de John Saul. De asemenea poti incerca Isaac asimov, seria " Fundatia" sau celelalte cati scrise de el - e un geniu, crede-ma! Restul cartilor recomandate aici le-am citit ( majoritatea ), dar cand aveam 8-10 ani. La varsta asta, daca nu le-ai citit, poate te vor plictisi ( unele ). Inca doua carti extra, tot S. F., ar fi " Furnicile " si "Ziua furnicilor" de Bernard Werber, o sa-ti ofere o cu otul alta perspectiva asupra lumii insectelor. Alte genuri de carti ar fi " Zodiac Girls", ( autorul il gasesti pe net, l-am uitat ) sau chiar " Pantofiorii Roz" de Beatrice Masini, despre balerine, si desi titlul pare infantil, cartea este cu totul altfel. Daca doresti alte pareri si carti interesante, scrie-mi la reana_layla@yahoo.com. Semnat, Rox.
Cireşarii-Constantin Chiriţa[1-5], La Medeleni-Ionel Teodoreanu [1-3], Copilăria- Maxim Gorki, Tata-Tudora Petcuţ Bondoc, Cărţile lui Jules Verne [toate ţi le recomand], Elevul Dima dintr-a 7-a, Aventurile lui Tom Sawyer &Huck Finn + Prinţ şi cerşetor - Mark Twain, Harry Potter [1-7]-JKRowlling. Cam astea sunt cărţi potrivite vârstei tale. Cel puţin eu atunci le-am citit.
nistorpetru întreabă: