Sincer, iti voi recomanda carti din propria experienta.
La Medeleni - de Ionel Teodoreanu (toate volumele, mie sincer mi-a placut, si imi place in continuare. Una dintre putinele carti frumoase din literatura romana)
Slam - Nick Hornby (pentru varsta adolescentei, pentru ca ajuta si pentru ca descrie viata zbuciumata a unui adolescent, intr-o situatie mai putin obisnuita)
Foxfire - Joyce Carol Oates ( Ideea cartii e magnifica, iar finalul e induiosator, mai ales daca urmaresti si finalul pe youtube.Cartea asta te face sa intelegi importanta prietenei )
Cine stie castiga - David Nicholls ( chiar daca poate nu pare, este o carte draguta.)
Veronika se hotaraste sa moara - Paulo Coleho (pe care o citesc si eu momentan, si care e amuzanta, si putin ironica in ciuda titlului)
si cred ca e de ajuns deocamdata spor la citit!:*
"Mîini înzestrate"
"Gîndeşte cutezător"
"Imagenae de Ansamblu" de Ben Casron
bafta!
Cauta la librarii "Micutele mincinoase" de Sara Shepard, e foarte faina cartea! O sa iti placa.
Pai acum depinde ce genuri iti place sa citesti
Dar ce carti mi-au placut mie foarte mult au fost:
Seria "TUNELE" foarte frumoase toate cele 4 volume [AVENTURA]
Seria "ERAGON" [FANTASY/AVENTURA]
Si mai e seria "ALEX RIDER" [ACTIUNE/AVENTURA]
Mie astea mi-au placut cel mai mult si unele le-am citit inainte de 15 ani, altele dupa
Spor la citit si sper ca te-am ajutat!
L.J Smith - Jurnalele Vampirilor; LJ. Smith - Jurnalele lui Stefan; Beryl Bainbridge - Fiecare pentru sine; Jack London - Chemarea strabunilor; Dostoievki - Adolescentul / Jucatorul / Crima si pedeapsa; Margaret Mitchell - Pe aripile vantului; George Calinescu - Enigma Otiliei; Anne Rice - Interviu cu un vampir; Megan Crewe - Mai las-o moale cu fantomele; Sara Shepard - Micutele mincinoase; Heather Davis - Nu plange sub clar de luna; Richelle Mead - Georgina Kincaid; Lev Tolstoi - Anna Karenina; L.J. Smith - Cercul secret; G. Calinescu - Cartea nuntii; Edmondo de Amicis - Cuore, inima de copil; Erich Maria Remarque - Cuibul Visurilor; Camil Petrescu - Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi; Mircea Eliade - Nunta in cer; Marin Preda - Morometii; Shakespeare - Hamlet, Othello, Inblanzirea scorpiei, Romeo si Julieta; Alexander Dumas fiul - Dama cu camelii; B.P. Hasdeu - Razvan si Vidra; M. Eliade - Maitreyi; Ioan Slavici - Moara cu noroc.
Eu am citit ca tutunul dauneaza grav sanatatii si m-am lasat de citit. Mai bine lasate de citit astea nu sunt intrebari care sa le pui. Eu n-am mai citit din clasa a-VI-a si trec a-IX-a . Acum serios nu iti aduce nici un beneficiu mai bine joacate pe calculator
De veghe in lanul de secara, Maytrei, Enigma Otiliei, Pamantul pe care calca ea.O sa ai nevoie de ele in liceu si sunt foarte frumoase si interesante
Acum, personal, eu citesc I think i love you (cred ca te iubesc) de Alisson Pearson. E o carte despre dragostea la varsta de 13-15 ani, si e scrisa din perspectiva Petrei, personajul principal. O carte super, despre prietenii false si nu chiar, si e foarte captivanta si interesanta. o gasesti la Diverta.
Mi'am planuit sa citesc mai departe "Diavolul se imbraca la Prada" de Lauren Weisberg si "Jurnalul unei dadace" de Emma McLaughlin
si Nicola Kraus. Acestea de asemenea le gasesti la Diverta.
bafta
Si eu am 15 ani si mi-a placut:
Horror:
1. Dracula, Mortul Viu
2. Furiosii
3.Thriller
4.Misterul Trenului Albastru
5.The Amityville Horror(pe engleza cea mai de groaza carte, are si film)
De dragoste:
1. Jurnalele Vampirilor
2.Nu plange sub clar de luna
3. Damnare
4. Micutele Mincinoase(1, 2)
5.O plimbare de neuitat
Drama:
1.De veghe in lanul de secara
2. Tanara In coma
3.Apa pentru Elefanti
4.Fior
5.Accidentul
Fantasy:
1.Evermore(1,2,3,4,5-3-5 in engleza)
2.Starcross(pentru 12-14 ani dar a fost faina)
3.Eu Sunt Numarul Patru
4.Bal Mascat(seriile sange albastru)
5.Bestia
Cartile Amurg(toate 4) se incadreaza in toate categoriile. Uite aici un site de pe care poti sa le citesti online sau sa le downloadezi, desi nu le gasesti pe toate. Unele sunt in romana altele in engleza. Eu le am pe toate de la librarie in afara de alea pe engleza.
Lectura placuta!
-Mihail Drumes - Inviatie la vals/Scrisoare de dragoste/Elevul Dima dintr`a saptea
-Ionel Teodoreanu - Lorelei
-G. Imbraileanu - Adela [nu am citit`o dar am auzit ca e foarte frumoasa ]
-Mihail Sebastian - Accidentul/Orasul cu salcami
-George Calinescu - Enigma Otiliei
-Mircea Eliade - Maitrey/Romanul adolescentului miop
-Camil Petrescu - Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi
-Ioan Slavici - Mara[o sa iti trebuiasca in clasa a 9-a, daca esti boboaca]
-Nicolae Filimon - Ciocoii vechi si noi [si asta o vei studia in clasa a 9-a]
-
Sub aceeași stea-John Green
Cercul Secret-toate volumele de L.J.SMITH
Enigma Otiliei