Cu o baterie de 9v, un pahar/cana/borcan, un creion si doua fire. leaga firle de bornele bateriei apoi in pahar pune pe 3 sferturi apa.baga creionul pana la jumatate in apa apoi la capatul creionului atinge mina cu un fir cu care ai legat bateria. celalat fir baga-l in apa. te uiti atent si in apa vei vedea cum ies bule de hidrogen.procesul se numeste electroliza apei
sper sa iti fie de folos.salut
Interesant experimenul lui cetone. Aş vrea sa-l incerc si eu . De unde pot lua baterie de 9V?
Un experiment pe nume saramura:ai nevoie de un ou, apa sare, o cana si o lingura.Mai intai pui apa an cana pui oul pui sare si amesteci.Si observi ca pluteste
Ai nevoie de:un flacon cu dop, o pompa de bicicleta un suport.gaureste dopul cat sa-ti intre tubul de la pompa toarna 2 cani cu apa in flacon pune dopul cu tubul de la pompa pune flaconul pe suport cu fata in jos si umfla pune o guma la gaura din dop pe tubul de la pompa si umfla
Puteti lua o bateri durasel, o bucata de sarma de cupru, un magnet. indoiti sarma in forma de inima dar in partea de jos sa fie taiata orizontal.lipiti de partea de jos a bateriei magneti.luati piesa de cupru, partea de jos a piesei o pui in ambele parti de jos al bateriei langa borna, adancitura din piesa o lipesti de borna superioara. din cauza campului electromagnetic piesa se va inzarti tare.
Poti face si cu mai mult de 9v, eu am facut cu curent de priza prin trasformator de 12v si merge
anonim_4396 întreabă: