Bună ziua! În general cele mai ușoare limbi sunt cele din aceeași familie cu a noastră, limbile romanice.Din acest motiv românii învață mai ușor italiana, spaniola, franceza sau portugheza. Germana, norvegiana, daneza sunt limbi germanice si sunt cam complicate pentru noi. Nici limbile slavice nu sunt mai ușoare.O zi frumoasă să ai!
Eu spun ca franceza ..pentru ca are multe cuvinte care seamana ca in romana si in plus cred ca sti si accentul ala sa-l faci la majoritatea cuvintelor! Bafta! Dar nu te complica cu germana!
Prea tarziu dat fiind faptul ca din cls intai tot invat germana.
Eu invat germana de 11 ani de zile si o stiu perfect din prin a 5-cea si nu e asa de grea limba in schimb franceza e destul de grea! funda?
Germana
1` multe consoane
2`cuvinte adaugate la altele si cu totul alt inteles
3`pronuntia dificila(pentru noi)
Asteapta 3s si vezi de ce:
http://www.220.ro/......ebp6NaiV4/
Ai dreptate, dar in cazul meu stau prost cu pronuntia.Asa ca franceza e cam grea pentru mine.
Limbile slavice sunt grele? L Rusa am invatat-o toata in scurt timp!
La daneza si norvegiana probabil as muri incet ca sa o invatDar uite acum sunt in stagiul de a invata araba.
Dar oricum pentru maj. limbile romanice sunt mai usor de invatat.
Să știi că pentru unii si limba germană e ușoară, depinde și de persoană.
Nu depinde de persoana, depinde de lumea din jur. Daca persoana s-a mutat cu traiul in alta tara fara sa ii stie limba, atunci primul an pentru ea va fa foarte greu. Dar incet cu incet, de la vinzatoarea de magazin va invata cum se zice la "piine", "ciai", "salam", etc. Iar de la televizor, celelalte cuvinte.
Si ce legatura are raspunsul tau cu a meu?
P.S.: Esti din MD?
Ideea era ca franceza e mai usoara decat germana fiind o limba romanica pentru majoritatea persoanelor.
P.S.: Nu sunt din MD.
Engleza, romana, moldoveneasca, rusa. Aceste limbi le stiu si pentru mine sunt destule
Eu spun ca rusa este o limba usoara de imvatat, eu am invatat-o in 15 saptamani. Cine vrea sa invete rusa sa adauge id: lipa_dragos2001@yahoo.com